Konferencija predsednika parlamenata članica EU

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Apr.2017, 11:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konferencija predsednika parlamenata članica EU

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković učestvuje na Konferenciji predsednika parlamenata država članica Evropske unije u Bratislavi, kojoj prisustvuje 30 predsednika parlamenata zemalja EU, država kandidata za članstvo u EU, kao i predsednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani.

Predsednici parlamenata i delegacije razmatraju teme budućnosti EU kao globalnog igrača u kontekstu aktuelnih globalnih promena i uloga nacionalnih parlamenata, kao i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << približavanje parlamentarne agende građanima u modernom dobu, a na otvaranju Knferencije govorili su predsednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani i premijer Slovačke Robert Fico.

Gojković je u razgovorima sa predsednicima parlamenata zemalja EU podsetila da je Srbija, čiji je strateški cilj punopravno članstvo u EU, do sada otvorila osam poglavlja, kao i da očekuje nastavak dinamike pregovaračkog procesa, ističući da Narodna skupština Republike Srbije, kroz harmonizaciju zakonodavstva, pruža punu podršku procesima evrointegracija.

Gojković je naglasila da se otvarnjem poglavlja, i pored izazova sa kojima se EU suočava, šalje važna poruka ne samo građanima Srbije, već i čitavom regionu da se evrointegracije nastavljaju i istakla da samo sa Zapadnim Balkanom Evropska unija može biti kompletna.

Gojković je učešće na Konferenciji iskoristila za bileteralne susrete sa presednicima parlamenata Španije i Slovenije Anom Pastor i Milanom Brglezom, kao i za razgovore sa predsednicima parlamenata Crne Gore, Švedske,Češke i Slovačke.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Kandidatura Srbije

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Konferencija predsednika parlamenata država članica EU

Izvor: Beta Video, 24.Apr.2017

BRATISLAVA - Predsednica Narodne skupštine Srbije Maja Gojković učestvuje na Konferenciji predsednika parlamenata država članica Evropske unije (EU) u Bratislavi, saopštila je danas Narodna skupština. Konferenciji prisustvuje 30 predsednika parlamenata zemalja EU, država kandidata za članstvo...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Tajani naglasio važnost zajedničkog rada na jačanju pozicije Crne Gore

Izvor: Blic, 24.Apr.2017

Predsednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani naglasio je važnost zajedničkog rada na jačanju pozicije Crne Gore i njenog doprinosa miru i stabilnosti Zapadnog Balkana...- Izazovi sa kojima se suočava Evropa je zajednička tema, pa je inkluzija Zapadnog Balkana takođe zajednički politički interes...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.