Ešton: Naš sastanak je posvećen smirivanju situacije u Ukrajini

Izvor: Blic, 14.Apr.2014, 15:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ešton: Naš sastanak je posvećen smirivanju situacije u Ukrajini

Današnji sastanak o Ukrajini je zakazan da se počnu razgovori o smirivanju situacije u Ukrajini, izjavila je danas Visoka predstavnica Evropske unije Ketrin Ešton.

Od apsolutnu presudnog značaja je da nađemo način da vratimo mir i stabilnost u Ukrajinu, izjavila je ona medijima pred sastanak ministara spoljnih poslova >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << EU u

Luksemburgu, dodajući da raste zabrinutost zbog onog što Rusija radi.

Ona je rekla da sa Ukrajincima treba da razgovara da vidi šta zvanični Kijev misli da treba da se uradi.

Moramo da obezbedimo mogućnost da ljudi tamo mogu da na demokratski način razgovaraju o budućnosti svoje zemlje, rekla je Ešton.

Govoreći o Bosni i Hercegovini, ona je rekla da EU traži načina da na kratki i srednji rok pruži pomoć toj zemlji, naročito mladima koji traže ekonomsku podršku. Probaćemo da tu zemlju pokrenemo unapred ka njenoj evropskoj perspektivi, rekla je Ešton.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.