Izvor: Nezavisne Novine, 26.Maj.2016, 16:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU obezbijedila Turskoj nova finansijska sredstva

BRISEL - EU je obezbijedila Turskoj nova finansijska sredstva za sirijske izbjeglice koje se nalaze u toj zemlji, te poručila Ankari da prijetnje o suspenziji sporazuma, ukoliko ne bude odobren bezvizni režim, "nemaju nikakvog efekta".

>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << EU je u martu postigla sporazum sa Ankarom s ciljem sprečavanja priliva migranata i azilanata, a zauzvrat će obezbijediti fondove za izbjegličke projekte u Turskoj i, između ostalog, bezvizni režim.

Brisel je danas objavio da će dati 47 miliona evra kao pomoć turskoj Obalskoj straži u operaciji pretrage i spašavanja brodova sa migrantima, te da će obezbijediti obrazovnu infrastrukturu, obuku i socijalnu podršku za sirijske izbjeglice.

Ovim iznosom do sada je obezbijeđeno skoro 240 miliona evra od ukupno tri milijarde evra, koliko je obećano Turskoj prema sporazumu.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.