Davutoglu: Primili smo 20 Sirijaca i 110 poslali u Evropu

Izvor: B92, 01.Maj.2016, 00:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Davutoglu: Primili smo 20 Sirijaca i 110 poslali u Evropu

Ankara -- Turski premijer Ahmet Davutoglu izjavio je da je oko 20 Sirijaca ponovo primljeno u Tursku u okviru sporazuma koji su te zemlje i Evropske unije.

Za uzvrat, 110 Sirijaca je poslato u Evropu, naveo je turski premijer u tekstu, u kojem se obraća naciji, a koji je unapred poslat medijima, preneo je Rojters.

Davutoglu je ocenio da je cilj dogovora sa EU da se zaustave ljudske tragedije.

"Učinili smo velike napore da ukažemo našoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sirijskoj braći na prave kanale ukoliko žele da idu u Evropu", rekao je on.

Prema sporazumu, Ankara će prihvatiti nazad sve ilegalne migrante koji su prešli u Grčku, uključujući i sirijske izbeglice, ukoliko EU preuzme neke sirijske izbeglice i novčano nagradi Tursku, uvede bezvizni režim putovanja i obezbedi napredak Ankare u pregovorima o pristupanju EU.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.