Njoke od bundeve u sosu

Izvor: Scandal.rs, 28.Mar.2015, 14:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Njoke od bundeve u sosu

Potrebno je:

Za njoke:

– 1/2 kg pečene domaće bundeve, 300 g oštrog brašna, 1 žumance .

Za sos:

– 50 g putera, 50 g rendanog svežeg parmezana, 50 g krupno mlevenih oraha, 1 grančica sveže žalfije, so i biber.

Priprema:

– Očistite bundevu i isecite je na kocke, koje ćete poređati u pleh. Potom je začinite sa malo maslinovog ulja i soli.

– Pecite 35 minuta na 200 >> Pročitaj celu vest na sajtu Scandal.rs << stepeni C (dok ne omekša).

– Mlaku bundevu izgnječite i pretvorite u pire, dodajte žumance i pospite trećinom brašna. – Lagano mesite, a onda dodajte malo soli i ostatak brašna (dok masa ne postane malo mekša od testa za hleb).

– Testo podelite na 8 jednakih komada, pa rukama oblikujte štapiće debljine 1 cm. Nožem isecite svaki štapić testa na male njoke (1-1,5 cm).

– Gotove njoke blago pritisnite viljuškom, kako bi se u prevojima zadržalo više sosa, i obavezno pospite brašnom da se ne bi zalepile. Ostavite ih da se osuše, oko pola sata.

– U proključalu vodu dodajte supenu kašiku krupne morske soli i spustite njoke. Nekoliko minuta nakon što isplivaju (to je znak da su gotove) vadite ih francuskom kašikom.

Priprema sosa:

– U rastopljeni puter dodajte sitno seckanu žalfiju i krupno mleveni orah, pa lagano zagrejte smesu. Dodajte njoke i sve zajedno propržite. Servirajte vruće, sa dosta rendanog parmezana.

Više o kulniraskim đakonijama pročitajte na sajtu “Lepota i zdravlje”

Nastavak na Scandal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Scandal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Scandal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.