Izvor: Lepota i zdravlje, 28.Mar.2015, 10:18 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Njoke od bundeve u sosu
Potrebno je: Za njoke: - 1/2 kg pečene domaće bundeve, 300 g oštrog brašna, 1 žumance . Za sos: - 50 g putera, 50 g rendanog svežeg parmezana, 50 g krupno mlevenih oraha, 1 grančica sveže žalfije, so i biber. Priprema: - Očistite bundevu i isecite je na kocke, koje ćete poređati u pleh. Potom je začinite sa malo maslinovog ulja i soli. - Pecite 35 minuta na 200 stepeni C (dok ne omekša). - Mlaku bundevu izgnječite i pretvorite u pire, dodajte žumance i pospite trećinom brašna. – Lagano mesite, a onda dodajte malo soli i ostatak brašna (dok masa ne postane malo mekša od testa za hleb). - Testo podelite na 8 jednakih komada, pa rukama oblikujte štapiće debljine 1 cm. Nožem isecite svaki štapić testa na male njoke (1-1,5 cm). - Gotove njoke blago pritisnite viljuškom, kako bi se u prevojima zadržalo više sosa, i obavezno pospite brašnom da se ne bi zalepile. Ostavite ih da se osuše, oko pola sata. - U proključalu vodu dodajte supenu kašiku krupne morske soli i spustite njoke. Nekoliko minuta nakon što isplivaju (to je znak da su gotove) vadite ih francuskom kašikom. Priprema sosa: - U rastopljeni puter dodajte sitno seckanu žalfiju i krupno mleveni orah, pa lagano zagrejte smesu. Dodajte njoke i sve zajedno propržite. Servirajte vruće, sa dosta rendanog parmezana. Razgovarala: Brankica Treskavica Recept Nataše Kažić i Ivana Markovića iz Beograda. Foto: Thinkstock
Nastavak na Lepota i zdravlje...
Njoke od bundeve u sosu
Izvor: Scandal.rs, 28.Mar.2015
Potrebno je:..Za njoke:..– 1/2 kg pečene domaće bundeve, 300 g oštrog brašna, 1 žumance ...Za sos:..– 50 g putera, 50 g rendanog svežeg parmezana, 50 g krupno mlevenih oraha, 1 grančica sveže žalfije, so i biber...Priprema:..– Očistite bundevu i isecite je na kocke, koje ćete poređati...