Znatan porast akcija na njujorškoj berzi

Izvor: Blic, 12.Avg.2011, 01:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Znatan porast akcija na njujorškoj berzi

NJUJORK - Na njujorškoj berzi danas je zabeležen znatan porast indeksa, što se tumači kao znak da se američka privreda ipak ne kreće ka novoj recesiji.

Industrijski prosek Dau džounsa porastao je za 3,9 odsto, S i P za 4,6 odsto, a Nasdak za 4,7 procenata. Berze u Parizu, Londonu i Frankfurtu završile su dan sa porastom od tri procenta.

Vrednost akcija na njujorškoj berzi juče je pala, pošto >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su investitori pažnju pre svega posvetili slaboj ekonomiji i dužničkim problemima u Evropi, a većina dobiti je iščezla pošto su američke Federalne rezerve (FeD) obećale da će produžiti super niske kamatne stope.

Povezane vesti: Novi pad akcija na njujorškoj berzi Mećava zatrpala Njujork kao u filmu o apokalipsi
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Znatan porast akcija na njujorškoj berzi

Izvor: medio.rs, 12.Avg.2011

Na njujorškoj berzi danas je zabeležen znatan porast indeksa, što se tumači kao znak da se američka privreda ipak ne kreće ka novoj recesiji.

Nastavak na medio.rs...

Američka berza u plusu

Izvor: RTS, 12.Avg.2011

Investitori u Njujorku su odahnuli. Najvažniji indeksi akcija bili su u porastu, a pozitivnom tonu doprinele su i ocene kreditnih agencija o vrhunskom rejtingu Francuske. Finansijska tržišta u Evropi završila su sinoć poslovanje uz rast od oko tri odsto...Na berzi u Njujorku zabeležen je znatan...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.