Vujović: MMF priznaje rezultate Vlade Srbije

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Apr.2015, 21:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vujović: MMF priznaje rezultate Vlade Srbije

Međunarodni monetarni fond (MMF) sa zadovoljstvom priznaje grešku u prognozi deficita Srbije, izjavio je danas ministar finansija Dušan Vujović, koji boravi u Vašingtonu na prolećnom zasedanju Svetske banke i MMF-a.

On je za Radio-televiziju Srbije rekao da je u razgovoru s najvišim zvaničnicima Svetske banke i Međunarodnog monetnog fonda ocenjeno da je Srbija ostvarila značajan napredak, ali da je potrebno učiniti više na fiskalnoj konsolidaciji.

"Potpisali >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << smo dva zajma, završavamo ovaj četvorogodišnji period vrlo uspešno i čini mi se da pripremamo jako dobru liniju projekata koji će se realizovati u okviru narednog četvorogodišnjeg programa, koji počinje 1. jula", kazao je Vujović.

Prema njegovim rečima, dogovoreno je da to budu projekti koji podržavaju strukturne reforme, koje su najvažniji deo reformi u Srbiji.

Komentarišući prognoze MMF-a da bi Srbija ove godine mogla da završi u recesiji, ministar je rekao da je najvažnije da je na makromonetarnom i makrofiskalnom nivou sve u redu.

Dodao je da fond i dalje upozorava na opasnost, ali da je spreman da napravi reviziju projekcije ekonomskog rasta i da će to još uvek biti u domenu malo iznad nule.

"Očekujemo da vidimo kakvi će biti rezultati Železare 'Smederevo' sa novim menadžmentom, kakvi će biti rezultati hemijskog kompleksa, Bora i ostalih velikih proizvođača, i kako ćemo završiti privatizacije - 20 plus 70 preduzeća ulaze u kritičnu fazu", kazao je Vujović.

On je dodao da Srbija "malo kasni" sa strukturnim reformama.

"Bilo je za očekivati da ćemo imati velikih problema, da ćemo imati velike rezerve, zakonskih poteškoća... recimo, restitucija često sprečava procese, nerešena imovinsko-pravna pitanja, sprečavanja koja usporavaju procese", rekao je ministar.

Pored Vujovića, delegaciju Srbije na prolećnom zasedanju Svetske banke i MMF-a u Vašingtonu predvodi i guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MMF priznaje rezultate Vlade Srbije

Izvor: Beta, 19.Apr.2015

BEOGRAD, 19. aprila 2015. (Beta) - Medjunarodni monetarni fond (MMF) sa zadovoljstvom priznaje grešku u prognozi deficita Srbije, izjavio je u nedelju ministar finansija Dušan Vujović, koji boravi u Vašingtonu na prolećnom zasedanju Svetske banke i MMF-a...On je za Radio-televiziju Srbije rekao...

Nastavak na Beta...

Vujović: MMF priznao grešku

Izvor: B92, 19.Apr.2015

Međunarodni monetarni fond sa zadovoljstvom priznaje grešku u prognozi deficita Srbije, izjavio je ministar finansija Dušan Vujović...On je za Radio-televiziju Srbije rekao da je u razgovoru s najvišim zvaničnicima Svetske banke i Međunarodnog monetnog fonda ocenjeno da je Srbija ostvarila značajan...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.