Srbija najveći trgovački partner Bugarske

Izvor: S media, 12.Okt.2010, 11:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija najveći trgovački partner Bugarske

Izvoz Bugarske u zemlje Evropske unije povećan je za 20,2 odsto u prvom polugodju 2010. godine u odnosu na isti period 2009, dok je od zemalja van EU Srbija medju najvećim njenim trgovinskim partnerima, saopštio je Nacionalni statistički institut.

Bugarski izvoz u Srbiju povećan je za 74,3 odsto u prvom polugodju u odnosu na isti period prošle godine, dok je uvoz iz Srbije povećan za 50,5 procenata, pokazali su rezultati istraživanja.

Glavni trgovinski >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << partneri Bugarske iz EU bili su u tom periodu Italija, Nemačka, Grčka i Rumunija, u koje je izvezeno 61,7 odsto robe.

Najveće povećanje izvoza zabeleženo je u Luksemburg, Estoniju i Sloveniju.

Bugarska je u EU najviše izvozila iz sektora sirovina i mašina, opreme i prevoznih sredstava, dok je smanjen izvoz jedino u sektoru bezalkoholnih i alkoholnih pića i duvana.

Izvan evropske unije, Bugarska je najviše izvozila u Srbiju, Tursku, Makedoniju, Rusiju i SAD.

Tanjug
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija najveći trgovački partner Bugarske

Izvor: Capital.ba, 12.Okt.2010

SOFIJA, Izvoz Bugarske u zemlje Evropske unije povećan je za 20,2 odsto u prvom polugođu 2010. godine u odnosu na isti period 2009, dok je od zemalja van EU Srbija među najvećim njenim trgovinskim partnerima, saopštio je Nacionalni statistički institut. Bugarski izvoz u Srbiju povećan je za 74,3...

Nastavak na Capital.ba...

Rusija i Nemačka smanjuju rastojanje između zemalja

Izvor: Vostok.rs, 13.Okt.2010, 11:17

13.10.2010. -..Saradnja Rusije i Nemačke treba da se razvija u najrazličitijim pravcima. Ipak pitanje viza još uvek otežava odnose Rusije i zemalja EU. Ovo je bilo izjavljeno na sastanku u Moskvi između presednika Rusije Dmitrija Medvedeva i nemačkog kolege Kristiana Vulfa...Nemačka je najveći...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.