Spas za čuveni crni taksi, prave 20.000 automobila

Izvor: B92, 22.Mar.2017, 14:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spas za čuveni crni taksi, prave 20.000 automobila

Kineska kompanija Džili, vlasnik London taksija otvorila je fabriku u Britaniji koja će proizvoditi samo električne verzije crnog londonskog taksija

"Postrojenje u Koventriju, u centralnoj Engleskoj, ima kapacitet da godišnje proizvede više od 20.000 vozila, najboljih komercijalnih vozila na svetu sa ultra niskom emisijom štetnih gasova", navodi se u saopštenju LTC-a, a prenosi agencija Frans pres.

Kineski DŽili je pre četiri godine kupio LTC koji se tada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nalazio u ozbiljnim finansijskim problemima, a u vlasništvu DŽilija je i Volvo, čije će tehnologije i komponente, kako je saopšteno, iskoristiti u novim taksi vozilima.

"Današnji dan je ponovno rođenje kompanije London taksi", izjavio je generalni direktor te kompanije Kris Gabej, dodajući da će biti otvoreno 1.000 novih radnih mesta.

Pored ulaganja LTC-a u iznosu od 300 miliona funti (346 miliona evra), postrojenja je izgrađeno i uz podršku britanske vlade u visini od 16,1 miliiona funti.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na B92...






Povezane vesti

KINESKI DŽILI NAJAVIO: Proizvodićemo 20.000 električnih taksi vozila

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Mar.2017

Ova kompanija je pre četiri godine kupila LTC koji se tada nalazio u ozbiljnim finansijskim problemima..Kineska automobilska kompanija DŽili (Geely), vlasnik London taksija (London Taxi Company), otvorila je danas fabriku u Ujedinjenom Kraljevstvu koja će proizvoditi samo električne verzije popularnog...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.