Svet

Sreda, 22.03.2017.

13:37

Spas za čuveni crni taksi, prave 20.000 automobila

Kineska kompanija Džili, vlasnik London taksija otvorila je fabriku u Britaniji koja će proizvoditi samo električne verzije crnog londonskog taksija

Izvor: Tanjug

Spas za čuveni crni taksi, prave 20.000 automobila
Foto: Freeimages.com

"Postrojenje u Koventriju, u centralnoj Engleskoj, ima kapacitet da godišnje proizvede više od 20.000 vozila, najboljih komercijalnih vozila na svetu sa ultra niskom emisijom štetnih gasova", navodi se u saopštenju LTC-a, a prenosi agencija Frans pres.

Kineski DŽili je pre četiri godine kupio LTC koji se tada nalazio u ozbiljnim finansijskim problemima, a u vlasništvu DŽilija je i Volvo, čije će tehnologije i komponente, kako je saopšteno, iskoristiti u novim taksi vozilima.

"Današnji dan je ponovno rođenje kompanije London taksi", izjavio je generalni direktor te kompanije Kris Gabej, dodajući da će biti otvoreno 1.000 novih radnih mesta.

Pored ulaganja LTC-a u iznosu od 300 miliona funti (346 miliona evra), postrojenja je izgrađeno i uz podršku britanske vlade u visini od 16,1 miliiona funti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Aktuelno

Kada će odzvoniti preskupim kvadratima?

Stambena kriza u grupi velikih ekonomija otežaće povećanje ponude cenovno dostupnog stambenog prostora u idućim godinama i vlade moraju preduzeti odlučnije mere kako bi rešile problem, pokazala je Rojtersova anketa među stručnjacima za sektor nekretnina.

14:53

1.6.2024.

1 d

Podeli: