Ruski Aeroflot kupuje avione Boinga

Izvor: S media, 21.Jun.2011, 13:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski Aeroflot kupuje avione Boinga

Na pariskom sajmu vazduhoplovstva ruska aviokompanija potpisala je ugovor sa američkim proizvođačem Boingom. Prema vrednosti potpisanih ugovora, za sada prednjači evropski Erbas. Na sajmu učestvuje preko dve hiljade firmi iz 45 zemalja.

Ruski avioprevoznik Aeroflot poručio je danas osam aviona 777 od američkog proizvodjača Boinga za 2,27 milijarde dolara.

Ruska kompanija je objavila zaključenje >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << posla na pariskom sajmu vazduhoplostva koji je juče otvren na aerdoromu Burže, uz učešće 2.100 firmi iz 45 zemalja.

Ekspresni raketni avion bez štetnih gasova

"Koreja er": Stigli super-avioni "Erbasa"

Erbas i Boing već su na sajmu potpisali porudžbine u vrednosti od preko 27 milijardi dolara.

Erbas vodi sa poručena 142 aviona, koji, prema cenovniku, vrede 15 milijardi dolara, saopštio je evropski proizvodjač.

Boing je do sad zaključio sporazume vredne više od 13 milijardi dolara, za 64 aviona.

(Beta-AP)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Erbas potiskuje Boing

Izvor: Economy.rs, 21.Jun.2011

Na otvaranju međunarodnog aviosalona u Le Buržeu, najavljeni su ugovori za kupovinu 200 aviona ukupne vrednosti 20 milijardi dolara, a u večnoj trci dva giganta, "Erbasa" i "Boinga", za sada prednjači evropska kompanija zahvaljujući svom "A320neo".

Nastavak na Economy.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.