Rast Engleske biće niži

Izvor: B92, 10.Avg.2011, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rast Engleske biće niži

London -- Banka Engleske je u svom najnovijem izveštaju snizila prognozu privrednog rasta Britanije u ovoj godini na 1,4 odsto sa procene iz maja od 1,8 odsto.

Razlog za nešto konzervativniju procenu rasta je zabrinutosti oko dužničke krize u evrozoni, šokova na tržištu i vladinih mera štednje.

U nekoliko engleskih gradova već četvrti dan besne ulični neredi, ali još nema procena da li će i koliko to uticati >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na ekonomiju te zemlje.

Britanska centralna banka očekuje da će 2012. biti ostvaren nešto veći privredni rast između dva i tri odsto, ali će on narednih godina i dalje biti skroman.

U saopštenju Banke Engleske se takodje navodi da postoje "dobre šanse" da stopa inflacije u 2011. poraste na pet odsto, što je značajno iznad cilja Banke od dva odsto.

Guverner britanske centralne banke, Mervin King, izjavio je danas da se stanje globalne privrede pogoršalo, pri čemu najveći rizik preti iz evrozone.

U poslednje dve nedelje je ključni indeks Londonske berze, FTSE 100, oslabio za oko 16 odsto, čime je vrednost akcija najvećih britanskih kompanija pala za ukupno 250 milijardi funti (406 milijardi dolara).
Pogledaj vesti o: Neredi u Britaniji

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Banka Engleske snizila prognozu privrednog rasta

Izvor: Economy.rs, 10.Avg.2011

Banka Engleske je danas u svom najnovijem izveštaju snizila prognozu privrednog rasta Britanije u ovoj godini na 1,4 odsto sa procene iz maja od 1,8 odsto, usled zabrinutosti oko dužničke krize u evrozoni, šokova na tržištu i vladinih mera štednje.

Nastavak na Economy.rs...

Džordž Ozborn brani plan štednje

Izvor: S media, 11.Avg.2011, 16:25

Britanski ministar finansija Džordž Ozborn ostaje pri oštrom planu štednje, jer je to jedini način da se Britanija odbrani od moguće nove krize evropskog bankarskog sektora. ..Kao pokazatelj da se Britanija suočava sa ekonomskim problemima, guverner Banke Engleske Marvin King je juče izneo sniženu...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.