Minsk optužuje Moskvu za zatezanje spora oko nafte

Izvor: S media, 04.Jan.2010, 11:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Minsk optužuje Moskvu za zatezanje spora oko nafte

Belorusija je optužila Rusiju da je posegla za "neprihvatljivim" pritiskom u pregovorima o ceni nafte, uz ukazivanje da takvi zahtevi Moskve podrivaju ostvaranje bliže ekonomske integracije dveju susednih država.

Ruski energetski zvaničnici su, istovremeno, objavili da spor oko cena sa Minskom neće uticati na ruski izvoz nafte za zapad kroz beloruski naftovod.

Rusija je glavni saveznik Belorusije, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << su odnosi dveju bivših sovjetskih država sve zategnutiji zbog otvorenih finansijskih pitanja.

Vlada Belorusije danas kaže da dve zemlje nisu uspele da se dogovore o uslovima ruskog izvoza nafte i da je zahtev Moskve da Belorusija plati više za naftu iz Rusije u suprotnosti sa nedavno zaključenim sporazumom o carinskoj uniji.

Minsk kaže da je Rusija tokom pregovora izvršila "pritisak bez presedana" na belorusku delegaciju, što je "potpuno neprihvatljivo".

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Zahladneli odnosi između Rusije i Belorusije

Izvor: Danas, 04.Jan.2010

Belorusija je optužila Rusiju da je posegla za „neprihvatljivim“ pritiskom u pregovorima o ceni nafte, uz ukazivanje da takvi zahtevi Moskve podrivaju stvaranje bliže ekonomske integracije dveju susednih država.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.