Izvor: B92, 22.Okt.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jelašić: Banke su likvidne

Sarajevo -- Sud za ratne zločine u BiH osudio je bivšeg pripadnika specijalne policije Republike Srpske Vasa Todorovića na šest godina zatvora.

Todorović (40) je proglašen krivim da je pomagao i podržavao egzekuciju Bošnjaka i prebacivanje 25.000 žena, dece i starih iz Srebrenice, zaštićene zone Ujedinjenih nacija. Optuženi je takođe učestvovao u zarobljavanju i ubistvu više od hiljadu ljudi u hangaru Kravica, u julu 1995. godine.

Todorović je najpre >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << optužen za genocid, ali je prva optužnica preinačena, posle dogovora koji je optuženi postigao sa Tužilaštvom BiH.

Obrazlažući presudu, predsedavajući sudskog veća Senadin Bektašević je rekao da je na visinu kazne uticala činjenica da je optuženi izrazio žaljenje zbog svojih dela, kao i njegova spremnost da svedoči u drugim, povezanim slučajevima, preneo je Rojters.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kako povećati štednju u sred krize

Izvor: EMportal, 22.Okt.2008

Guverner Narodne banke Srbije Radovan Jelašić izjavio da se bankarski sistem Srbije rangira kao najstabilniji u regionu, a "naslednike narikača" optužio da nanose štetu građanima pozivajući ih da povuku novac iz banaka. Od 1. januara 2009, bez poreza na štednju.

Nastavak na EMportal...

Jelašić: Obezbijeđeno dovoljno sredstava za likvidnost banaka

Izvor: Capital.ba, 22.Okt.2008

BEOGRAD, Guverner Narodne banke Srbije /NBS/ Radovan Jelašić izjavio je danas da je obezbijeđeno dovoljno sredstava za likvidnost banaka, tako da građani mogu da budu sigurni da će uvijek moći da dobiju nazad svoj novac. 'To centralnu banku mnogo košta i možda će loše uticati na njen ukupni...

Nastavak na Capital.ba...

Guverner poručuje štedišama da ne brinu

Izvor: RTS, 22.Okt.2008

Obezbeđeno je dovoljno sredstava za likvidnost banaka i štediše ne treba da brinu, tvrdi guverner Radovan Jelašić. Obustavljanje kredita vezanih za švajcarski franak dobro za stabilnost bankarskog sektora. .Guverner Radovan Jelašić je ukazao da...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.