Grci spremni ulažu u Srbiju

Izvor: Politika, 11.Nov.2013, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grci spremni ulažu u Srbiju

Tri grčke kompanije izrazile su spremnost da investiraju i otvore pogone u Novom Sadu, ali i u drugim delovima Vojvodine i Srbije, rečeno je na  Forumu za razvoj i investicije koji je organizovao Nacionalni savet Grka u Srbiji u saradnji sa Skupštinom Grada Novog Sada.

Grcko – nemačka kompanija Grin alijans iz Soluna koja se bavi razvijanjem zelenih komercijalnih programa, visokom tehnologijom u poljoprivredi i proizvodnjom >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << bioenergije izrazila je spremnost da u Vojvodinu investira 30 miliona evra.

Fabrika za proizvodnju solarih panela Eliterm i kompanija Kompjuter tim koja se bavi IT tehnologijom traže partnere za izgradnju proizvodnih linija u Srbiji.

„Odnos između Grčke i Srbije izgrađen je na snažnim temeljima. Naše dve zemlje treba da sarađuju u oblastima koje mogu da doprinesu oporavku i grčke i srpske privrede. To je pre svega transfer tehnologije koji bi trebalo da dovede do rasta ekonomije i otvaranja novih radnih mesta”, istakao je  dr. Hristos Aleksopulos, predsednik Nacionalnog saveta Grka u Srbiji koji je i organizator Foruma.

N.P.

objavljeno: 11.11.2013.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Grci bi da ulažu u Novi Sad

Izvor: B92, 11.Nov.2013

Novi Sad -- Tri grčke kompanije izrazile su spremnost da investiraju i otvore pogone u Novom Sadu, saopštio je Nacionalni savet Grka u Srbiji...Danas je u Novom Sadu održan prvi Forum za razvoj i investicije...Kako je saopšteno, Grčke kompanije su zainteresovane za saradnju u informacionoj tehnologiji,...

Nastavak na B92...

Grci hoće da ulažu u Srbiju

Izvor: Blic, 11.Nov.2013

Tri grčke kompanije izrazile su spremnost da investiraju i otvore pogone u Novom Sadu, ali i u drugim delovima Vojvodine i Srbije, posle prvog Foruma za razvoj i investicije koji je organizovao Nacionalni savet Grka u Srbiji u saradnji sa Skupštinom Grada Novog Sada...Grčko-nemačka kompanija "Grin...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.