Galenika potpisala ugovor o uslužnoj proizvodnji za Abot

Izvor: Beta, 20.Dec.2010, 17:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Galenika potpisala ugovor o uslužnoj proizvodnji za Abot

BEOGRAD, 20. decembra 2010. (Beta) - Farmaceutska kompanija Galenika potpisala je u ponedeljak sa američkom kompanijom Abot ugovor o strateškom partnerstvu čime je postala prva farmaceutska kuća u regionu za uslužnu proizvodnju abotovih lekova za Srbiju i ostala tržišta.

Kako je novinarima nakon potpisivanja ugovora kazao direktor Galenike Nenad Ognjenović, u proizvodnim kapacitetima srpske farmaceutske kompanije će se u početku proizvoditi samo lekovi brufen i flugalin, i to više od 4,5 miliona pakovanja godišnje.

"Od nas zavisi koliko ćemo proizvoditi i koliki ćemo profit ostvariti, ali procenuje se da je mogućnost zarade po jednom preparatu oko tri miliona evra", kazao je Ognjenović.

(kraj

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Galenika potpisala ugovor o uslužnoj proizvodnji za Abot

Izvor: NaDlanu.com, 20.Dec.2010

BEOGRAD, 20. decembra 2010. (Beta) - Farmaceutska kompanija Galenika potpisala je u ponedeljak sa američkom kompanijom Abot ugovor o strateškom partnerstvu čime je postala prva farmaceutska kuća u regionu za uslužnu proizvodnju abotovih lekova za Srbiju i ostala tržišta. ..

Nastavak na NaDlanu.com...

"Galenika" i "Abot" strateški partneri

Izvor: RTS, 20.Dec.2010

Srpska farmaceutska kompanija "Galenika" i američki proivođač lekova "Abot", potpisali ugovor o strateškom partnerstvu. Potisani dokument omogućiće "Galenici" da potpuno uposli proizvodne kapacitete i otvori nova radna mesta. ..Farmaceutska kompanija "Galenika" potpisala je sa američkom kompanijom...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.