Galenika i Abot strateški partneri

Izvor: RTS, 20.Dec.2010, 19:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Galenika" i "Abot" strateški partneri

Srpska farmaceutska kompanija "Galenika" i američki proivođač lekova "Abot", potpisali ugovor o strateškom partnerstvu. Potisani dokument omogućiće "Galenici" da potpuno uposli proizvodne kapacitete i otvori nova radna mesta.

Farmaceutska kompanija "Galenika" potpisala je sa američkom kompanijom "Abot" ugovor o strateškom partnerstvu čime je postala prva farmaceutska kuća u regionu za uslužnu proizvodnju Abotovih lekova za Srbiju i ostala tržišta.

Kako je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << novinarima posle potpisivanja ugovora rekao direktor "Galenike" Nenad Ognjenović, u proizvodnim kapacitetima srpske farmaceutske kompanije će se, u početku, proizvoditi samo lekovi "brufen" i "flugalin", i to više od 4,5 miliona pakovanja godišnje.

"Od nas zavisi koliko ćemo proizvoditi i koliki ćemo profit ostvariti, ali procenuje se da je mogućnost zarade po jednom preparatu oko tri miliona evra", rekao je Ognjenović.

Prema njegovim rečima, potpisani ugovor veoma je značajan za "Galeniku", jer je njime srpska farmaceutska kompanija ušla u sistem "Abotovih" proizvođača, a to znači da može da proizvodi lekove za sva tržišta bez ograničenja.

Ovaj ugovor je važan za "Galeniku", jer će u potpunosti uposliti postojeće proizvodne kapacitete i otvoriti nova radna mesta, rekao je Ognjenović.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.