Fratini: Sankcije Moskvi štete evropskim interesima

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Okt.2014, 20:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fratini: Sankcije Moskvi štete evropskim interesima

MOSKVA - Politika sankcija koju primjenjuje EU prema Rusiji šteti interesima Evrope, ocijenio je danas bivši italijanski ministar spoljnih poslova Franko Fratini.

"Mislim da EU mora da razmotri svoju politiku sankcija koja utiče na interese same Evropske unije. Sada je još važnije da bude smanjena napetost i da bude izbjegnuto dalje sukobljavanje sa Rusijom", izjavio je Fratini  za rusku televiziju RT. >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine <<

Fratini je izrazio nadu da će italijanska vlada pokušati da ubijedi druge države EU da nastave saradnju umesto da  nastave put konfrontacija i sankcija.

Odnosi između Moskve i Zapada su pogoršani zbog krize u Ukrajini i pripajanja poluostrva Krima Rusiji, što Kijev smatra aneksijom, prenosi RIA "Novosti".

Krajem jula, SAD i EU uvele su sankcije protiv više ruskih političara, biznismena i potpnunom ekonomskom sektoru.

Od početka avgusta Moskva je uvela embargo na prehrambene proizvode iz SAD, EU, Australije, Kanade i Norveške.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

EU da formuliše uslove za ukidanje sankcija Rusiji!

Izvor: Press, 22.Okt.2014

Ministar spoljnih poslova Nemačke Frank-Valter Štajnmajer rekao je danas da Evropska unija treba jasno da formuliše kriterijume prema kojima može biti doneta odluka za ukidanje sankcija Rusiji. . "Iako još nije nastupio...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.