Francuska policija pleni Uberova kola

Izvor: B92, 27.Jun.2015, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuska policija pleni Uberova kola

Nakon nasilnih protesta koji su izbili zbog Ubera u Francuskoj, u Parizu i drugim gradovima ova zemlja je krenula i u operativnu zabranu ove kompanije.

Vlada Francuske zatražila je od policije da objavi zvaničan nalog da se sva vozila Ubera, koja se zateknu na ulicama, zaplene. Ministar unutrašnjih poslova Bernard Cazeneuve rekao je da je zatražio od policije da krene u sistemsku akciju zaplene svih Uber vozila koja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se zateknu na ulicama.

Ovakva praksa već se počela primenjivati u nekim francuskim gradovima, a uskoro se očekuje da se s njenom primenom počne i u Parizu.

Francuska je prošle godine zakonski zabranila rad Uberu, ali se ova kompanija žalila te je sugerisla svojim vozačima da nastave da rade do okončanja žalbenog postupka.

Uber je saopštio da još uvek ispituju na osnovu kojih zakona je donesena ovakva odluka o plenidbi njihovih vozila.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Francuska zabranila Uber, policija pleni automobile

Izvor: Economy.rs, 28.Jun.2015, 13:58

Nakon nasilnih protesta taksista koji su izbili u Parizu i drugim francuskim gradovima, a protiv vozača Ubera, vlada Francuske zatražila je od policije da se sva vozila Ubera, koja se zateknu na ulicama, zaplene...Ovakva praksa već se počela primenjivati u nekim francuskim gradovima, a uskoro se...

Nastavak na Economy.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.