Svet

Subota, 27.06.2015.

15:41

Francuska policija pleni Uberova kola

Nakon nasilnih protesta koji su izbili zbog Ubera u Francuskoj, u Parizu i drugim gradovima ova zemlja je krenula i u operativnu zabranu ove kompanije.

Izvor: SEEbiz

Default images
Sa protesta u Parizu (foto:beta/ap)

Vlada Francuske zatražila je od policije da objavi zvaničan nalog da se sva vozila Ubera, koja se zateknu na ulicama, zaplene. Ministar unutrašnjih poslova Bernard Cazeneuve rekao je da je zatražio od policije da krene u sistemsku akciju zaplene svih Uber vozila koja se zateknu na ulicama.

Ovakva praksa već se počela primenjivati u nekim francuskim gradovima, a uskoro se očekuje da se s njenom primenom počne i u Parizu.

Francuska je prošle godine zakonski zabranila rad Uberu, ali se ova kompanija žalila te je sugerisla svojim vozačima da nastave da rade do okončanja žalbenog postupka.

Uber je saopštio da još uvek ispituju na osnovu kojih zakona je donesena ovakva odluka o plenidbi njihovih vozila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

14 h

Podeli: