Francuska zabranila Uber, policija pleni automobile

Izvor: Economy.rs, 28.Jun.2015, 13:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuska zabranila Uber, policija pleni automobile

Nakon nasilnih protesta taksista koji su izbili u Parizu i drugim francuskim gradovima, a protiv vozača Ubera, vlada Francuske zatražila je od policije da se sva vozila Ubera, koja se zateknu na ulicama, zaplene.

Ovakva praksa već se počela primenjivati u nekim francuskim gradovima, a uskoro se očekuje da se s njenom primenom počne i u Parizu.

UberPop je najjeftiniji Uber servis u Francuskoj, a Uber je >> Pročitaj celu vest na sajtu Economy.rs << saopštio da još uvek ispituju na osnovu kojih zakona je donesena ovakva odluka o plenidbi njihovih vozila i neće prestati voziti do presude vrhovnog suda.

Podsetimo, preko 2.800 taksista učestvovalo je u protestima širom Francuske, uključujući Tuluz, Nica, Marselj, Bordo, Lio, Lil, Strazbur, Dižon, Sent Etjene i Kan, a samo u Parizu 1.500 vozača taksija paralizovalo je saobraćaj, naročito oko trga Šarl de Gol i aerodroma Orli, kao i glavne železničke stanice i luke Mailo. Licenca za taksi vozilo u Parizu košta oko 100.000 EUR.

S druge strane, Uber je nailazio na otpore na bukvalno svim tržištima na kojima se pojavio - kako objavljuje Businessweek, Uber ima čak 250 lobista i 29 angažovane lobističke firme samo u SAD, čak trećinu više od Walmarta. (Economy.rs, 28. jun 2015.)

Nastavak na Economy.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Economy.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Economy.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.