Dinkić očekuje ponudu Valeanta

Izvor: B92, 20.Maj.2013, 14:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić očekuje ponudu Valeanta

Jagodina -- Ministar finansija Mlađan Dinkić izjavio je da bi bilo važno da Galenika dobije ozbljnog strateškog partnera.

On je rekao i da se u narednim nedeljama očekuje ponuda američke kompanije "Valeant" koja je jedina otkupila dokumentaciju.

Dinkić je u izjavi novinarima u Jagodini rekao da će u zavisnosti od toga kakva bude ponuda biti doneta i odluka o privatizaciji Galenike.

"Nadam se da će ponuda biti dobra, jer to bi bio izlaz za Galeniku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koja je bitno smanjila obim prometa u poslednjih nekoliko godina, a njene mogućnosti su daleko veće", rekao je Dinkić.

On je rekao da je "Valeant" jedna od najvećih multinacionalnih kompanija u oblasti farmacije i demantovao je da ta kompanija ima veze sa Milanom Panićem.

Dinkić je naveo da je pre 10 godina "Valeant" otkupio ICN, bivšu Panićevu kompaniju, ali i mnoge druge kompanije.

Krajem prošle godine Vlada Srbije odlučila je da pokrene postupak nalaženja strateškog partnera za farmaceustku kuću Galenika, a Ministarstvo finansija i privrede zaduženo je da u saradnji sa poslovodstvom Galenike preduzme sve potrebne aktivnosti u cilju pronalaženja strateškog partnera.

Međunarodni tender za prodaju te kompanije zbog visokih gubitaka od 170 miliona evra, raspisan je polovinom januara ove godine.
Pogledaj vesti o: Mlađan Dinkić

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Očekuje se ponuda "Valeanta" za Galeniku

Izvor: Akter, 20.Maj.2013

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić izjavio je danas da bi bilo važno da Galenika dobije ozbljnog strateškog partnera, i da se u narednim nedeljama očekuje ponuda američke kompanije "Valeant" koja je jedina otkupila dokumentaciju

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.