Beneton i zvanično postaje vlasnik Niteksa

Izvor: Blic, 30.Maj.2011, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Beneton" i zvanično postaje vlasnik "Niteksa"

Ugovor o kupoprodaji niške tekstilne fabrike "Niteks" koju je kupio italijanski "Beneton" biće potpisan sutra u Nišu.

Potpisivanju ugovora, kako je najavljeno, prisustvovaće predsednik Srbije Boris Tadić, kao i predsednik "Beneton grupacije" Lučano Beneton.

Kako je najavljeno iz kabineta predsednika Srbije, Tadić i Beneton će nakon potpisivanja ugovora obići fabriku "Niteks", koja je u restrukturiranju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Italijanska modna kuća "Beneton" kupila je 13. maja niški "Niteks" po početnoj ceni od 3.071.515 evra. "Beneton" je bio jedini učesnik na licitaciji.

Predstavnici Vlade Srbije i Grada Niša sa predstavnicima "Benetona" 31. januara ove godine potpisali su Sporazum o regulisanju prava i obaveza povodom ulaganja italijanske kompanije u Niš.

Tada je saopšteno da "Beneton" planira da u naredne četiri godine u fabrici u Nišu zaposli 2.700 ljudi, da će investirati 43,2 miliona evra, a da će država taj projekat podržati sa 9.000 evra po svakom zaposlenom radniku.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tadić: Dolaze bolji dani i nove investicije (VIDEO)

Izvor: S media, 30.Maj.2011

U prisustvu predsednika Borisa Tadića i predsednika "Beneton" grupacije Lučana Benetona potpisan je ugovor između kompanije "Beneton" i niškog "Niteksa". Predsednik Srbije je poručio da za Srbiju "dolaze bolji dani i nove investicije".

Nastavak na S media...

Tadić sutra u Nišu

Izvor: Capital.ba, 30.Maj.2011

NIŠ, U Nišu će sutra, u prisustvu predsjednika Srbije Borisa Tadića, biti potpisan ugovor između Industrije tekstila 'Niteks', koja je u restruktuisanju, i italijanske kompanija 'Beneton'. Potpisivanje ugovora o kupoprodaji nepokretne imovine niške firme biće obavljena u Gradskoj kući u Nišu. Tadić,...

Nastavak na Capital.ba...

Šnit za tekstilce

Izvor: RTS, 31.Maj.2011, 08:57

Tekstilna industrija nekada je bila u vrhu po proizvodnji i broju zaposlenih, dok je danas slika drastično drugačija. Ulaganje stranih investitora, poput "Benetona" u niški "Niteks", značajno bi moglo da "prekroji" stanje u toj grani...Italijanski "Beneton" i niški "Niteks" potpisaće ugovor kojim...

Nastavak na RTS...

Šnit za tekstilce

Izvor: S media, 31.Maj.2011

Tekstilna industrija nekada je bila u vrhu po proizvodnji i broju zaposlenih, dok je danas slika drastično drugačija. Ulaganje stranih investitora, poput "Benetona" u niški "Niteks", značajno bi moglo da "prekroji" stanje u toj grani. ..Italijanski "Beneton" i niški "Niteks" potpisaće ugovor kojim...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.