Tadić u Nišu

Izvor: RTS, 31.Maj.2011, 08:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić u Nišu

Predsednik Boris Tadić i predsednik "Beneton" grupacije Lučano Beneton prisustvovovali su u Nišu potpisivanju ugovora između italijanskog "Benetona" i niškog "Niteksa".

Ugovor o kupoprodaji niške tekstilne fabrike "Niteks" koju je kupio italijanski "Beneton"  potpisan je u Nišu. Potpisivanju ugovora prisustvovali su predsednik Srbije Boris Tadić i predsednik "Beneton" grupacije Lučano Beneton.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Predsednik "Beneton" grupacije Lučano Beneton rekao je da je reč o investiciji vrednoj 50 miliona evra, kao i da će biće zaposleno između 2.800 i 3.000 radnika.

Predsednik Srbije Boris Tadić je čestitao Ministarstvu ekonomije, Siepi, Agenciji za privatizaciju i gradonačelniku Niša i istakao da je "Beneton" sada i srpska kompanija.

TadićBeneton i Tadić će, nakon potpisivanja ugovora, obići fabriku "Niteks", koja je u restrukturiranju.

Italijanska modna kuća "Beneton" kupila je 13. maja niški "Niteks" po početnoj ceni od 3.071.515 evra. "Beneton" je bio jedini učesnik na licitaciji.

Predstavnici Vlade Srbije i Grada Niša sa predstavnicima Benetona, 31. januara ove godine, potpisali su Sporazum o regulisanju prava i obaveza povodom ulaganja italijanske kompanije u Niš.

Tada je saopšteno da "Beneton" planira da u naredne četiri godine u fabrici u Nišu zaposli 2.700 ljudi, da će investirati 43,2 miliona evra, a da će država taj projekat podržati sa 9.000 evra po svakom zaposlenom radniku.

"Beneton" je porodična kompanija osnovana 1965. godine i danas je jedna od najvećih grupacija iz oblasti modne tekstilne industrije, prisutna u 120 zemalja. Proizvodi više od 150 miliona odevnih predmeta godišnje i ima trgovinsku mrežu od oko 6.000 najsavremenijih butika.

Osnovna delatnost kompanije je proizvodnja modne odeće kroz brendove "Junajtid kolors of Beneton" , "Sisli" i "Plejlajf".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.