Danas ugovor o prodaji Niteksa

Izvor: B92, 31.Maj.2011, 10:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas ugovor o prodaji Niteksa

Niš -- Ugovor o kupoprodaji niške tekstilne fabrike Niteks koju je kupio italijanski Beneton biće potpisan danas u Nišu.

Potpisivanju ugovora, kako je najavljeno, prisustvovaće predsednik Srbije Boris Tadić, kao i predsednik Beneton grupacije Lučano Beneton.

Kako je najavljeno iz kabineta predsednika Srbije, Tadić i Beneton će nakon potpisivanja ugovora obići fabriku Niteks, koja je u restrukturiranju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Italijanska modna kuća Beneton kupila je 13. maja niški Niteks po početnoj ceni od 3.071.515 evra. Beneton je bio jedini učesnik na licitaciji.

Predstavnici Vlade Srbije i Grada Niša sa predstavnicima Benetona 31. januara ove godine potpisali su Sporazum o regulisanju prava i obaveza povodom ulaganja italijanske kompanije u Niš.

Tada je saopšteno da Beneton planira da u naredne četiri godine u fabrici u Nišu zaposli 2.700 ljudi, da će investirati 43,2 miliona evra, a da će država taj projekat podržati sa 9.000 evra po svakom zaposlenom radniku.

Beneton je porodična kompanija osnovana 1965. godine i danas je jedna od najvećih grupacija iz oblasti modne tekstilne industrije, prisutna u 120 zemalja. Proizvodi više od 150 miliona odevnih predmeta godišnje i ima trgovinsku mrežu od oko 6.000 najsavremenijih butika.

Osnovna delatnost kompanije je proizvodnja modne odeće kroz brendove "Junajtid kolors of Beneton", Sisli i Plejlajf.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.