Zukorlić: Bojkot školske slave Svetog Save

Izvor: Blic, 23.Jan.2011, 12:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zukorlić: Bojkot školske slave Svetog Save

Glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić pozvao je muslimane "da ne dozvole realizaciju projekta asimilacije i pokrštavanja njihove dece" kroz učešće na skupovima koji će biti organizovani povodom predstojećeg obeležavanja školske slave Svetog Save.

"Teško je zdravom razumu da shvati da u sekularnoj državi, kakva je Srbija, javne institucije, kakva je škola, imaju svoju pravoslavnu slavu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << a da se istovremeno zahteva lojalnost svih drugih gradjana koji nisu pravoslavci", navodi se u Zukorlićevoj poruci, objavljenoj na sajtu njegove islamske zajednice.

On je pozvao roditelje da podrže i ohrabre svoju decu u bojkotu aktivnosti i pasivnog učešća na skupovima povodom Svetog Save.

U pozivu se navodi da je obeležavanje Svetog Save "još jedan projekat asimilacije, gde se za razliku od prethodnog Svetog Nikole, “drsko, grubo, brutalno krše verska i ljudska prava pripadnika islama".

Pritom, dodaje se, muslimani ne preduzimaju ništa značajno u cilju zaštite svojih prava.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zukorlić: Ne klanjajte Svetom Savi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jan.2011

NOVI PAZAR -..Glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić pozvao je muslimane da ne dozvole realizaciju projekta asimilacije i pokrštavanja njihove dece kroz učešće na skupovima koji će biti organizovani povodom predstojećeg obeležavanja školske slave Svetog Save..."Teško je...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Zukorlić poziva na bojkot školske slave

Izvor: Radio 021, 23.Jan.2011

Muamer Zukorlić je pozvao roditelje da podrže i ohrabre svoju decu u bojkotu aktivnosti i pasivnog učešća na skupovima povodom Svetog Save.

Nastavak na Radio 021...

Zukorlić poziva na bojkot školske slave Svetog Save

Izvor: SrbijaNet.rs, 23.Jan.2011

Glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić pozvao je muslimane "da ne dozvole realizaciju projekta asimilacije i pokrštavanja njihove dece" kroz učešće na skupovima koji će biti organizovani povodom predstojećeg obeležavanja školske slave Svetog Save. "Teško je zdravom razumu...

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Sveti Sava i bošnjačka prava

Izvor: Politika, 23.Jan.2011

Imami u džamijama upozorili Bošnjake da njihovoj deci nije mesto na školskim slavama, tamo gde se veliča ime i delo prvog srpskog prosvetitelja..Novi Pazar – Sa džume, najznačajnije i najposećenije molitve muslimana, veliki broj Bošnjaka se prošlog petka vratio s dilemom – da li da deci,učenicima...

Nastavak na Politika...

Muftija Zukorlić pozvao na bojkot Svetog Save

Izvor: TimockeVesti.net, 24.Jan.2011, 06:49

NOVI PAZAR Glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić pozvao je muslimane da bojkotuju obeležavanje školske slave Svetog Save. Takvi pozivi neće doneti ništa dobro ni Bošnjacima, ni onima koji su vernici, već samo komplikuju situaciju u Sandžaku ocenjuje za „Blic“ Meho Opširnije..

Nastavak na TimockeVesti.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.