Zukorlić pozvao đake na bojkot skupova za  Svetog Savu

Izvor: Glas javnosti, 24.Jan.2011, 07:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zukorlić pozvao đake na bojkot skupova za Svetog Savu

NOVI PAZAR - Glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić pozvao je muslimane da ne učestvuju na skupovima koji će biti organizovani povodom predstojećeg obeležavanja školske slave Svetog Save.

"Teško je zdravom razumu da shvati da u sekularnoj državi, kakva je Srbija, javne institucije, kakva je škola, imaju svoju pravoslavnu slavu, a da se istovremeno zahteva lojalnost svih drugih građana koji nisu pravoslavci", navodi se u Zukorlićevoj poruci, objavljenoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << na sajtu njegove islamske zajednice.

On je pozvao roditelje da podrže i ohrabre svoju decu u bojkotu skupova povodom Svetog Save, tvrdeći da je oto projekat asimilacije, u kome se, za razliku od Svetog Nikole, “drsko, grubo, brutalno krše verska i ljudska prava pripadnika islama".

U poruci se upozorava da su muslimani odgovorni na ovom i na budućem svetu jer ništa nisu preduzeli, niti su digli glas i kazali da Sveti Sava nije deo njih i da oni ne žele biti deo njega.

Ne bi ja ovoj izjavi imao zamjerke, medjutim Zukorlic je zaboravio da su mu korijeni Srpski, tj njegovi predaci slavili Svetog Savu. Zasto su njegovi presli u Islam nije ni bitno, prirastao im Islam srcu i neka je i niko od Zukurlica ne trazi da se odrekne svoje vjere ali ne bi trebao da zaboravi ko je i sta je u suprotnom bice niko i nista.

Eto toliko

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.