Policijski sindikat Srbije: Sutra počinjemo štrajk

Izvor: Blic, 09.Okt.2011, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policijski sindikat Srbije: Sutra počinjemo štrajk

Policijski sindikat Srbije počeće sutra generalni štrajk uz poštovanje minimuma procesa rada, najavio je predsednik PSS Veljko Mijailović uz napomenu da ta organizacija ima 15.000 članova.

Mijailović je kao razlog za štrajk naveo to što još nije primenjen kolektivni ugovor u delu o poboljšanju socijalnog položaja zaposlenih u MUP-u, kao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i poboljšanju uslova rada.

Predsednik PSS je rekao i da je večeras planiran sastanak sa ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem, ali da ne očekuje da će problem biti rešen i štrajk opozvan.

- Danas je planiran sastanak sa ministrom Ivicom Dačićem oko 20 časova. Tehnički nije izvodljivo da se ta situacija reši - rekao je Mijailović.

PSS je ranije najavio da će od ponedeljka zbog generalnog štrajka smanjenim kapacitetom raditi granični prelazi, a izdavanje ličnih karata, pasoša i drugih dokumenata obavljaće se samo u hitnim slučajevima.

Policija će, kako je najavljeno, izlaziti samo na hitne intervencije, a inspektori će izlaziti na teren samo za krivična dela koja se gone po službenoj dužnosti.

Povezane vesti: Sutra štrajk Policijskog sindikata Srbije Oteto sedam estonskih turista u Libanu Šest sindikata policajaca u štrajku od 12. novembra
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Policajci kod Dačića

Izvor: B92, 09.Okt.2011

Beograd -- Predstavnici Policijskog sindikata Srbije koji su za ponedeljak najavili štrajk, večeras će razgovarati sa ministrom unutrašnijih poslova Ivicom Dačićem...Sa ministrom će sindikalci razgovaratio poboljšanju materijalnog položaja zaposlenih u MUP-u...Predsednik PSS Veljko Mijailović...

Nastavak na B92...

Policijski sindikat Srbije počeo štrajk

Izvor: EMportal, 09.Okt.2011

Policijski sindikat Srbije od danas je u generalnom štrajku uz poštovanje minimuma procesa rada

Nastavak na EMportal...

Štrajk policije: Ko Dačiću radi iza leđa?

Izvor: S media, 10.Okt.2011, 02:33

Članovi Policijskog sindikata Srbije od jutros u štrajku. Poštujući minimum procesa rada od 30 odsto, izdavanje ličnih dokumenata za građane obavlja se samo u hitnim slučajevima. Dačić iznenađen činjenicom da ga "određene strukture u MUP-u ne slušaju". ..Policijski sindikat Srbije (P S...

Nastavak na S media...

Policijski sindikat Srbije počeo štrajk

Izvor: Vesti-online.com, 10.Okt.2011

Policijski sindikat Srbije (PSS), koji ima 15.000 članova, počeo je danas u 6 časova generalni štrajk uz poštovanje minimuma procesa rada...Predsednik PSS-a Veljko Mijailović rekao je kasno u nedelju uveče, nakon višečasovnog razgovora predstavnika tog sindikata sa ministrom unutrašnjih poslova...

Nastavak na Vesti-online.com...

Policijski sindikat Srbije nastavlja štrajk

Izvor: Studio B, 10.Okt.2011

Policijski sindikat Srbije nastavilja generalni štrajk uprkos razgovorima sa resornim ministrom Ivicom Dačićem o ispunjenju zahteva za poboljšanje položaja zaposlenih u MUP-u.

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.