Trinaesto plivanje za Časni krst

Izvor: S media, 17.Jan.2011, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trinaesto plivanje za Časni krst

Tradicionalno Bogojavljensko plivanje za Časni krst biće održano u sredu, 19. januara, na Adi Ciganliji, kod restorana "Jezero", saopšteno je iz Gradske uprave.

Pre plivanja za krst, koje će ove godine biti održano 13. put, u Hramu Svetog Djordja na Čukarici biće održana Bogojavljenska liturgija, nakon koje će se svečana litija upututi ka Adi Ciganliji.

Ženska trka sutra na Adi Ciganliji >> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<

Medju 57 plivača koji će plivati za krst su pripadnici Vojske Srbije, Žandarmerije, članovi "Svibora" i gradjani, a organizatori manifestacije su opština Čukarica i Hram Svetog Djordja.

Utopio se na Adi

Pobednik će, pored Bogojavljenskog krsta, koji je sačinjen od zaledjene prošlogodišnje Svete vodice iz Hrama Svetog Djordja, dobiti i pobednički plašt opštine Čukarica, navedeno je u saopštenju.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Povezane vesti

U sredu plivanje za Časni krst na Adi Ciganliji

Izvor: Blic, 17.Jan.2011

Proslava velikog hrišćanskog praznika Bogojavljenja i tradicionalno plivanje za Časni krst održaće se sutra sa početkom u 12 sati ispred restorana “Jezero“ na Adi Ciganliji. ..Za Časni krst ove godine će plivati 57 plivača, a među njima će biti pripadnici Vojske Srbije, Žandarmerije,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.