U sredu plivanje za Časni krst na Adi Ciganliji

Izvor: Blic, 17.Jan.2011, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U sredu plivanje za Časni krst na Adi Ciganliji

Proslava velikog hrišćanskog praznika Bogojavljenja i tradicionalno plivanje za Časni krst održaće se sutra sa početkom u 12 sati ispred restorana “Jezero“ na Adi Ciganliji.

Za Časni krst ove godine će plivati 57 plivača, a među njima će biti pripadnici Vojske Srbije, Žandarmerije, članovi „Svibora” i prijavljeni građani.

/* (c)AdOcean 2003-2010, MASTER: blic.rs.Blic.rs.Blic.rs.Vesti */ ado.master({id: '4R9R8m_fH.r.DlwcdiHaJZSuYvEiuBI1slF2qv03_m3.67', >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << server: 'ringierrs.adocean.pl' });

/* (c)AdOcean 2003-2010, blic.rs.Blic.rs.Blic.rs.Vesti.468X60_Info paket 2 (Hronika, Beograd, Srbija, Vijvodina, Republika Srpska, Reporta_a, Dodatak)_Gornji */ ado.slave('adoceanringierrsvlctjwomzh', {myMaster: '4R9R8m_fH.r.DlwcdiHaJZSuYvEiuBI1slF2qv03_m3.67' });

Bogojavljenski krst od leda sačinjen je od prošlogodišnje Svete vodice iz Hrama Svetog Đorđa. Pobedniku Časni krst dodeljuje protojerej stavrofor Slavko Božić, a pobednički plašt predsednik opštine Čukarica Milan Tlačinac.

Praznična Bogojavljenska liturgija počinje u 8.30 časova u Hramu Svetog Đorđa, a svečana litija ka Adi Ciganliji kreće u 11 časova

Organizatori manifestacije su opština Čukarica i Hram Svetog Đorđa, koji su ovu tradiciju obnovili pre 12 godina.

Osvećenje Dunava i nadmetanje u plivanju za Časni krst tradicionalno će se održati i na zemunskom Keju oslobođenja, kod restorana "Venecija", kao i na Dorćolu, kod SC "Milan-Gale Muškatirović”.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.