Svečano zatvorena Univerzijada u Beogradu

Izvor: S media, 13.Jul.2009, 11:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svečano zatvorena Univerzijada u Beogradu

Svečanom ceremonijom u dvorani Beogradska arena zatvorene su 25. letnje Univerzitetske sportske igre, koje su u glavnom gradu Srbije od 1. do 12. jula okupile 8.200 učesnika iz 122 zemlje.

Univerzijadu, na kojoj je Srbija ostvarila veliki uspeh osvojivši 19 medalja, od kojih pet zlatnih, sinoć je zvanično proglasio zatvorenom predsednik Medjunarodne organizacije univerzitetskog sporta (FISU) Džordž Kilijan.

Svečanom zatvaranju prisustvovao je predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Srbije Boris Tadić, predsednik Organizacionog komiteta Univerzijade premijer Mirko Cvetković, kao i članovi Vlade Božidar Djelić, Snežana Samardžić Marković, Žarko Obradović i Ivica Dačić.

"Dok zavesa letnje Univerzijade polako pada, želeo bih da izrazim veliku zahvalnost, ne samo studentima sportistima iz celog sveta, već i gospodinu Božidaru Djeliću, potpredsedniku Vlade Srbije, kao i članovima Organizacionog komiteta na odličnoj organizaciji takmičenja", izjavio je Kilijan.

On je posebno zahvalio na pomoći hiljadama volontera koji su Univerzijadi dali "dušu i srce".

"Univerzitetski sport je uspeo da spoji ceo svet u duhu medjusobnog poštovanja, toleranncije i globalnog fer pleja" poručio je Kilijan.

Gradonačelnik Beograda Dragan Djilas izjavio je da je ponosan što je prvi čovek grada koji je 12 dana bio domaćin "jedne od najbolje oraganizovanih Univerzijada do sada".

"Beograd je pokazao odlučnost, ozbiljnost i spremnost da organizuje najveću sportsku manifestaciju u svetu ove godine", naglasio je Djilas.

Gradonačelnik Beograda je izrazio veliku zahvalnost ne samo učesnicima Univerzijade, već i volonterima, a najviše Beogradjanima na "strpljenju, ljubaznosti i vedrini".

"Beograd je još jednom pokazao da je rame uz rame sa svim najvećim svetskim metropolama", rekao je Djilas.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vidimo se u Šen Ženu

Izvor: Sportske.net, 12.Jul.2009, 23:05

Svečanom ceremonijom u Beogradskoj areni zatvorene 25. letnje Univerzitetske igre u Beogradu. Sledeće se održavaju u kineskom gradu Šen Ženu, 2011. Bilans Srbije - 19 medalja i deseto mesto od 144 zemlje učesnice. Rusija najuspešnija.

Nastavak na Sportske.net...

Studenti Beograda predali zastavu Kinezima

Izvor: 24sata, 13.Jul.2009

Svečanom ceremonijom sinoć su u Areni završene 25. letnje Univerzitetske sportske igre, koje su u proteklih 12 dana u Beogradu okupile 8.200 učesnika iz 122 zemlje.

Nastavak na 24sata...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.