Obama: Putin prkosi logici

Izvor: B92, 01.Avg.2014, 23:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama: Putin prkosi logici

Vašington -- Barak Obama izjavio da su SAD ograničene u onome što mogu da urade da odvrate ruske akcije u Ukrajini jer Vladimir Putin ne vodi računa o dugoročnim interesima.

Predsednik SAD je rekao da su SAD uradile sve što je bilo moguće da podrže ukrajinsku vladu i odvrate Rusiju od još daljeg ulaska u Ukrajinu, javio je Rojters.

Obama je rekao da Putin prkosi logici ignorišući štetu koju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su zapadne sankcije nanele ruskoj ekonomiji.

"Objektivno govoreći, predsednik Putin treba da želi da reši to pitanje na diplomatski način, da učini da sankcije budu ukinute, da ponovo osnaži ekonomiju", rekao je on na konferenciji za novinare i dodao: "Neki put, medjutim, ljudi ne deluju racionalno".

Obama je rekao da SAD moraju da nastave da rade na deeskalaciji sukoba u Ukrajini, preneo je AP.

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je prethodno u telefonskom razgovoru američkom predsedniku Baraku Obami da su sankcije nametnute Moskvi zbog ukrajinske krize kontraproduktivne.
Pogledaj vesti o: Barak Obama

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Obama: Putin prkosi logici, ignoriše štetu od sankcija

Izvor: Večernje novosti, 02.Avg.2014, 01:40

Barak Obama izjavio da su SAD ograničene u onome što mogu da urade da odvrate ruske akcije u Ukrajini jer Vladimir Putin ne vodi računa o dugoročnim interesima. Predsednik SAD je rekao da su SAD uradile sve što je bilo moguće da podrže ukrajinsku vladu i odvrate Rusiju od još daljeg ulaska u...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.