Izvor: Radio 021, 14.Jun.2020, 13:41

Potpisano pismo o namerama kupovine deset električnih autobusa za GSP u Novom Sadu

Pismo o namerama kupovine deset električnih autobusa za Gradsko saobraćajno preduzeće potpisali su danas predstavnici Grada i Evropske banke za obnovu i razvoj.

Direktorka Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za zapadni Balkan Žužana Hargitai ocenila je da se dogodio značajan preokret u funkcionisanju GSP-a i to ka zelenim i pametnim tehnologijama.

"Nikada ovoliko nije bilo investirano u GSP, a posebno imajući u vidu da su to CNG autobusi. To će omogućiti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << bolje uslove za vozače i bolje usluge građanima, a uštedeće se 9.000 tona CO2 emisije i izbeći nezdrave čestice koje oslobađaju dizel autobusi. EBRD će biti uz Grad Novi Sad da finansira i kupovinu električnih autobusa, da što pre napravimo akcioni plan za Zeleni grad", izjavila je Hargitai.

Prilikom potpisivanja pisma o namerama izložen je 71 autobusa GSp-a, među kojih je i 20 zglobnih autobusa na gas turskog proizvođača BMC koji su u Novi Sad stigli krajem maja. Deo novih autobusa GSP-a danas će ceo dan biti izložen kod Spensa.

Kao što je 021 ranije pisao, elektronski sistem naplate narednih dana bi trebalo da zaživi u 105 autobusa GSP-a, što je polovina voznog parka ovog javnog preduzeća. Ovaj posao su na spornom tenderu dobile "Telekom Srbija" i "Bus Logic" iz Požarevca. Više o tome OVDE.

Takođe do kraja ove godine u Novi Sad bi trebalo da stigne još 29 autobusa, o čemu više OVDE.

Autor: 021

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Novi Sad kupuje električne autobuse

Izvor: B92, 15.Jun.2020, 08:55

Novi Sad -- Pismo o namerama kupovine deset električnih autobusa za Gradsko saobraćajno preduzeće potpisali su juče predstavnici Grada i Evropske banke za obnovu i razvoj...Direktorka Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za zapadni Balkan Žužana Hargitai ocenila je da se dogodio značajan preokret...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.