Kosovski advokat podneo tužbu protiv Vučića zbog izjave o Račku

Izvor: RTS, 06.Dec.2019, 17:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovski advokat podneo tužbu protiv Vučića zbog izjave o Račku

Protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića podneta je krivična prijava pred kosovskim Specijalnim tužilaštvom "zbog negiranja zločina i masakra u Račku", potvrdio je za "Kosovo onlajn" advokat Tom Gaši.
Tom Gaši je rekao da je bio pravni zastupnik porodica kosovskih Albanaca kada je bivši srpski policajac Zoran Stojanović proglašen >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << krivim za ubistvo i pokušaj ubistva ispred Okružnog suda u Prištini, koji su tada uglavnom činile sudije iz Unmika, prenosi Kosovo onlajn.
Gaši je istakao da je u ime tih porodica podneo tužbu.
Naveo je da je Stojanović "osuđen za masakr u Račku, 15. januara 1999. godine".
"Juče je proglašen krivim i bivši ministar Todosijević, a predsednik Vučić je izjavio da su Račak izmislili albanski teroristi, da se masakr nikada nije dogodio. On je time počinio krivično delo izazivanja nacionalne mržnje ", doao je Gaši.
Dodaje da se krivična prijava protiv Vučića sada nalazi u rukama Specijalnog tužilaštva, koje će odlučiti o daljim koracima.
"Od ovog trenutka Aleksandar Vučić ima krivičnu prijavu za to krivično delo u Tužilaštvu Kosova", rekao je Gaši.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Krivična prijava protiv Vučića zbog izjave o Račku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Dec.2019

Protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Prištini je podneta krivična prijava pred Specijalnim tužilaštvom Kosova "zbog negiranja zločina i masakra u Račku", potvrdio je advokat Tom Gaši...Gaši je za Kosovo Onlajn rekao da je bio pravni zastupnik porodica kosovskih Albanaca, kada je bivši...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

BRUTALNA PROVOKACIJA IZ PRIŠTINE: Protiv Vučića podneta krivična prijava zbog Račka

Izvor: Kurir, 06.Dec.2019

Protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića podneta je krivična prijava pred kosovskim Specijalnim tužilaštvom „zbog negiranja zločina i masakra u Račku“, rekao je advokat Tom Gaši, a prenose kosovski mediji.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.