Druga faza istrage ubistva Ivanovića, MUP Srbije ponovio zahteve Euleksu i Unmiku

Izvor: RTS, 17.Jan.2018, 12:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Druga faza istrage ubistva Ivanovića, MUP Srbije ponovio zahteve Euleksu i Unmiku

Kosovska policija počela je drugu fazu istrage o ubistvu jednog od lidera Srba sa severa Kosova, Olivera Ivanovića, rekao je zvaničnik policije Besim Hoti. Kosovska policija preuzela snimke sa sigurnosnih kamera koje se nalaze na kući ispred koje je ubijen Ivanović. Direktor policije RS Vladimir Rebić u razgovoru sa predstavnicima Euleksa insistira na hitnom uključivanju državnih organa Srbije u istragu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 21.15 – Ministarstvo unutrašnjih poslova večeras je ponovo uputilo zahteve Euleksu i misiji Unmika na Kosovu i Metohiji za uključivanje naših državnih organa u istragu ubistva Olivera Ivanovića. 

19.35 – Brat Olivera Ivanovića Miroslav rekao je da je očigledno da su ubistvo počinili profesionalci. Naveo je da je Ivanović pogođen sa šest metaka u leđa i da su hici bili koncentrisani.  
17.00 – Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin kaže da Beograd ne moli nikoga da učestvuje u istrazi već zahteva da se srpskim organima dostave svi podaci da bi se saznalo ko je ubio Ivanovića.
14.10 – Regionalni šef operative kosovske policije Željko Bojić kaže da su tokom uviđaja pronađeni određeni dokazi, tragovi, da je skinut video-nadzor i sav materijal odnet u Prištinu.

13.45 – Kosovska policija saopštava da je došla do nekih novih informacija o ubistvu Ivanovića, nakon razgovora sa nekoliko svedoka, pregleda snimaka sigurnosnih kamera i informacija dobijenih putem zaštićene komunikacije, poverljivih telefonskih razgovora, mejlova i zapisa sa društvenih mreža.
11.50 – Direktor policije Vladimir Rebić razgovarao je sa predstavnicima Euleksa i insistirao na hitnom uključivanju naših državnih organa u istragu, saopštava MUP.
Zamenik direktora kosovske policije za Severnu Kosovsku Mitrovicu Besim Hoti rekao je prištinskim medijima da je istraga ubistva Olivera Ivanovića "ušla u drugu fazu", odnosno da su stručnjaci iz različitih oblasti počeli da analiziraju materijal koji je pronađen na mestu zločina.

Regionalni šef operative kosovske policije Željko Bojić rekao je da su istražitelji IT sekcije preuzeli snimke koji bi mogli da koriste u istrazi povodom ubistva Ivanovića.
"Tokom uviđaja pronađeni su određeni dokazi, tragovi, skinut je video nadzor i sav materijal je odnet u Prištinu radi dalje obrade", rekao je Bojić za RTS.
Bojić nije mogao da precizira šta se tačno nalazi na snimcima.
Naveo je da je u dosadašnjoj istrazi identifikovan vlasnik zapaljenog automobila tipa "opel astra", ali da o detaljima ne može da govori.
Na kući u kojoj je sedište Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" u Severnoj Mitrovici, ispred koje je ubijen Oliver Ivanović, nalaze se sigurnosne kamere.
Kosovska policija je u međuvremenu saopštila da je došla do nekih novih informacija nakon razgovora sa nekoliko svedoka, snimaka sigurnosnih kamera i informacija dobijenih putem zaštićene komunikacije, poverljivih telefonskih razgovora, mejlova i zapisa sa društvenih mreža.
Saopšteno je da se sve aktivnosti koje se obavljaju u okviru kosovske policije, koordiniraju i sprovode pod nadležnošću Osnovnog tužilaštva u Mitrovici.

Takođe, paralelno sa istražnim radnjama kosovske policije preduzete su i određene mere na povećanju stepena bezbednosti, uključujući povećano prisustvo pripadnika policije na nekoliko lokacija koje su identifikovane kao osetljive kako bi se sprečio bilo kakav incident.
Prema dosadašnjim podacima iz istrage i sa obdukcije tela Olivera Ivanovića, poznato je da je pogođen sa šest metaka, a da su hici ispaljeni iz vozila u pokretu.
U međuvremenu, Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije je ponovo uputilo zahteve Euleksu i misiji Unmika na Kosovu i Metohiji za uključivanje naših državnih organa u istragu ubistva Olivera Ivanovića.
"Direktor policije Vladimir Rebić i Nacionalni centralni biro Interpola u Beogradu, koji je deo Ministarstva, uputili su ponovljene zahteve Euleksu i Unmiku u kojima se insistira na uključivanju MUP-a Srbije u istragu, a u cilju pronalska izvršilaca ovog teškog krivičnog dela. U zahtevima se traži što hitniji odgovor o načinima uključivanja srpske policije u ovu istragu, kao i informacije o svim merama i radnjama koje su do sada preduzete", rečeno je Tanjugu u MUP-u.
Ministarstvo unutrašnjih poslova podseća da su Euleksu i Unmiku još juče upućeni zahtevi povodom uključivanja u istragu, a da su tokom dana zvanično objavljeni svi dokumenti koje su državni organi Srbije uputili Euleksu i UNMIK-u.
Građani Kosovske Mitrovice ispratili su danas posmrtne ostatke Olivera Ivanovića do izlaza iz grada, odakle je povorka pod pratnjom policije krenula za Beograd. Sahrana će biti sutra u 12.30 na Novom groblju u Beogradu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počela druga faza istrage ubistva Olivera Ivanovića: Policija na Kosovu preuzela snimke sa sigurnosnih kamera

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jan.2018

Kamere se nalaze na kući ispred koje je ubijen Oliver Ivanović..Kosovska policija preuzela je snimke sa sigurnosnih kamera koje se nalaze na kući ispred koje je ubijen Oliver Ivanović, izjavio je danas regionalni šef operative policije na Kosovu Željko Bojić...Pročitajte i:..On je rekao da su...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Počela "druga faza istrage" ubistva Olivera Ivanovića, policija pregleda snimke

Izvor: Večernje novosti, 17.Jan.2018

Kosovska policija počela je "drugu fazu istrage" o ubistvu Olivera Ivanovića, rekao je zamenik direktora kosovske policije za Severnu Mitrovicu Besim Hoti Kosovska policija počela je "drugu fazu istrage" o ubistvu Olivera Ivanovića, rekao je zamenik direktora kosovske policije...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.