Izvor: RTS, 14.Sep.2021, 16:09

Janković: Stranci tražili da sarađujem sa Vučićem

Saša Janković, nekadašnji zaštitnika građana Srbije, a potom i predsednički kandidat, kaže da je trpeo pritisak sa raznih strana da se približi Aleksandru Vučiću, kako bi ga "rušio iznutra i u nekom trenutku došao na njegovo mesto".
Saša Janković je, gostujući u podkastu Nove "Snaga uma", rekao da su mu "politički stratezi, ambasadori, kvaziprijatelji" svi govorili isto.

"Ti i Vučić ste isto godište, čak se i poznajete, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << on tebe poštuje, treba da budeš super sa njim, pa da mu se podvučeš pod kožu i da u jednom momentu sve preokreneš. Tako se osvaja vlast. Apsolutno mi je bilo ispod časti da uzimam to u razmatranje", ispričao je Janković.
Kao "ružne" ocenio je predloge da sedi sa nekim i plete zaveru kako da "postane kalif umesto kalifa".
"Dešavalo mi se i da čujem: Ako nećeš sa Vučićem, sa kim bi mogao u SNS-u? U slučaju da Vučiću otkaže srce… Šta na to čovek može da odgovori? Hajde da se pravimo da to nisam čuo, jer ako prihvatim da sam čuo to što ste rekli nikad više ne možemo da pričamo. Bez obzira što mi je taj čovek učinio najgore stvari u životu, šta bih ja bio ako bih tako razmišljao o njemu? To tako ne može", objasnio je Janković.
Siguran je, kaže, da se ovo nije dešavalo samo njemu već da je više pravilo na našoj političkoj sceni.
"Sve je to pogrešan put. Na njemu nema dobrih stanica i nema pobeda. Ove sugestije nisu nešto što se dešavalo samo meni. Uveren sam da je to paket saveta koje dobije većina političara u Srbiji", istakao je Janković.
Istakao je da je važno da se u politici ne odstupa od etike, ukoliko želimo bilo kakve realne promene.
"Uveren sam da je moguće pobediti ovo zlo, ali put do pobede nad Vučićem ne ide preko saradnje sa njim, niti preko pravljenja bilo kakvih kompromisa, navodno zarad višeg cilja. Ta linija jednom kada se pređe, sve granice se gube", poručio je Saša Janković.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

VUČIĆ NIJE BIO PARANOIČAN! Koga iznutra STRANE SILE spremaju da ga zameni? Saša Janković razotkrio PLAN RUŠENJA predsednika Srbije

Izvor: Kurir, 14.Sep.2021

Saša Janković priznao da su strane ambasade i zapadni moćnici pokušavali da ga angažuju da sruše predsednika Srbije. Otkrio je da je dobijao savete da bude super s Vučićem, da mu se podvuče pod kožu, pa da iznutra sve preokrene

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.