Komentarisanje vesti ponovo omogućeno

Izvor: Redakcija Vesti.rs, 27.Okt.2009, 19:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komentarisanje vesti ponovo omogućeno

Na našem sajtu je, posle dužeg vremena, ponovo omogućeno komentarisanje vesti.

Verovatno se pitate zašto smo u proleće ove godine isključili komentare.
Postoji više razloga, no, glavni razlog je bio taj što naši ljudi očigledno vole da koriste pogrdne reči za sve što im se ne sviđa u politici, i ujedno da se sakriju iza anonimnosti koje im internet pruža.
U jednom trenutku smo shvatili da su stvari izmakle kontroli, i da nismo u mogućnosti da više kontrolišemo toliku količinu ružnih komentara, te smo prosto ugasili opciju za komentarisanje.

Rešenje koje smo sada izabrali bi trebalo da reši problem neodgovornih komentara.
Naime, sadašnje rešenje za komentarisanje se oslanja na Facebook korisnički sistem.
U osnovi, da biste komentarisali vesti - moraćete najpre da se jednostavnim klikom "konektujete" sa svojim FB nalogom, čime postajete ulogovani - i onda preostaje samo da napišete komentar.
Na ovaj način se rešavaju bar dva problema:
- vi, kao korisnik, ne morate da se registrujete na našem sajtu da biste ostavili komentar, dakle pojednostavili smo ceo proces
- iza svakog objavljenog komentara sada stoji neko sa svojim punim imenom i prezimenom, što u osnovi rešava problem olakog pisanja ružnih reći, klevećenja, i sličnog ponašanja, koje je ranije korišćeno bez ikakve doze odgovornosti, uz pomoć anonimnih poruka.

Smatramo da svako treba da stoji iza komentara koje objavi na ovom sajtu, a ne da tu (ne)odgovornost preuzima uredništvo sajta.

Ako Vam je pak potrebna anonimnost da biste pisali bez strahovanja da će Vas neko zbog toga maltretirati - registrujte besplatno blog na www.blogspot.com - taj sajt ne odgovara pred našim sudovima.

Ne želimo da gušimo slobodu izražavanja - naprotiv - želja nam je samo da eliminišemo ružno izražavanje, pozive na linč i slične stvari koje su ovde pisane potpuno anonimno i bez ikakve odgovornosti.

Sadašnjim rešenjem će jednostavno komentari dobiti na ozbiljnosti i kvalitetu, što je bio i cilj svima nama.
Srećno komentarisanje :)






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Redakcija Vesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Redakcija Vesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.