Zašto je firmama potrebno fizičko obezbeđenje?

Izvor: Objava, 21.Sep.2020, 13:28

Zašto je firmama potrebno fizičko obezbeđenje?

Mnoge firme u poslednje vreme se odlučuju na fizičko obezbeđenje svog poslovnog prostora. Postali su svesniji činjenice da im je potreban visok nivo bezbednosti kako bi sačuvali radnike, klijente, imovinu. Još uvek ima kompanija koje smatraju da to nije važno i da je to samo još jedan dodatni trošak, ali se varaju. Fizičko i svako dodatno obezbeđenje može i te kako uticati na bezbednost poslovanja, ali uvek u pozitivnom smislu. Upravo sa fizičkim obezbeđenjem možete doprineti dobitku, a ne gubitku. Pitate se kako? Donosimo vam nekoliko ideja i prednosti koji vam mogu pomoći u svakom trenutku vašeg poslovanja.

Posao službenika obezbeđenja je veoma specifičan jer on ne reaguje samo kada se desi neki incident. On je stalno fokusiran na dešavanja i spreman na svaku situaciju. Reaguju i pre incidenta ukoliko nešto primeti kako ne bi došlo do većih problema. Na svojim pozicijama mora biti stalno i retko kada odmara. Ukoliko se odlučite da angažujete firmu za privatno obezbeđenje dobićete usluge 24 sata tokom cele godine.

Pre svega tu se radi o profesionalcima koji su obučeni za taj posao. Nakon što prođu obuku dobijaju licencu. Fizička spremnost i poznavanje veština samoodbrane u praksi znače mogućnost dobre reakcije na nepredviđene situacije koje ovaj posao nosi. Velika prednost je što takvo obezbeđenje može da reaguje u momentu. Policijski službenici uglavom su zauzeti, potrebno je vreme dok izađu na teren. Za manje incidente i kada je neophodno da se reaguje što pre, fizičko obezbeđenje je prava stvar. Zaposleni, klijenti, poslovni partneri osećaće se sigurnije kada vide da ih neko može zaštiti. Siguran klijent je i zadovoljan klijent.

Usluge fizičkog obezbeđenja obuhvataju tradicionalne vidove statičkog obezbeđenja objekata kao što su hotelski, industrijski, poslovni, prodajni i rezidencijalni objekti, čuvanje useva i atara, kao i svi vidovi javih skupova.

U izgradnji i funkcionisanju sistema bezbednosti svake uspešne kompanije ključna je procena rizika u zaštiti poslovanja i imovine. Procena rizika u zaštiti lica, imovina i poslovanja podrazumeva, pored analize stanja bezbednosti organizacije, proveru funkcionalnosti i efikasnosti svih elemenata koji čine sistem zaštite. Procena rizika ima zadatak da prepozna svako ugrožavanja ljudi, imovine i procesa poslovanja. Cilj je da se spreče neželjeni događaji kroz upravljanje rizicima. Kvalitetna procena rizika koja garantuje visoko rezultate u izgradnji sistema bezbednosti je izuzetno važna.

Fizičko, tehničko i svako drugo obezbeđenje doprineće kvalitetnijem poslovanju svake firme. Uz procenu rizika i kvalitetno obezbeđenje možete samo napredovati, a svedoci smo mnoštva kompanija koje su zadovoljne zbog ovakvog izbora. Sigurni smo da nemate šta da čekate, donesite odluku već danas i unapredite svoje poslovanje.