Petrovac idealan za porodični odmor

Izvor: Objava, 13.Apr.2020, 17:45

Petrovac idealan za porodični odmor

Crna Gora se priprema za još jednu letnju sezonu uprkos brojnim ograničenjima uslovljenim epidemijom. Interesovanje naših građana je veliko i deo smeštajnih kapaciteta je već popunjen, što svakako vraća optimizam uprkos okolnostima sa epidemijom.

O velikom interesovanju turista svedoči i činjenica da su među najtraženijim pojmovima na internetu poslednjih meseci su Apartmani Budva i Apartmani Petrovac.

Epidemija korone nije zaplašila turiste

Korona virus je stavio svet u karantin tokom marta i aprila meseca, te iscrpeo ljude na mnogo načina. Ipak stručnjaci mu naziru kraj do početka leta, kada možemo očekivati da se život ponovo vrati svojim tokovima.

Među stvarima koje će se prve obavljati u vreme prestanka vanrednog stanja, pored posete ugostiteljskim objektima, sigurno je bukiranje smeštaja za godišnji odmor. Iako je korona virus uneo u izvesnoj meri strah u opštu populaciju, optimizam i želja za putovanjima ne jenjavaju ni
ove godine.

Očekuje se veliki porast domaćeg turizma kako u Srbiji tako i Crnoj Gori.

Pročitajte još: Crna Gora spremna za novu letnju sezonu uprkos korona virusu

Odmor za porodice sa decom

I ove godine najtraženiji su privatni apartmani i sobe nadomak plaže u Budvi, Petrovcu na moru, Baru, Herceg Novom, Sutomoru, Bečićima, Kotoru i Čanju. Najčešće se traži smeštaj za porodice sa manjom decom blizu plaža, ali i drugih pogodnosti za porodicu.

To se najpre odnosi na higijenu smeštaja i plaža, dostupnost šetališta, igrališta za decu, restorana i konoba.

Najtraženiji je smeštaj blizu pristupačnih peščanih plaža koje imaju zgodan prilaz moru i neveliku dubinu. Opremljenost najbližih plaža i plaćanje ležaljki, pokazalo se, utiče na izbor
smeštaja i turističkog mesta.

Plaža, po pravilu ne treba da bude udaljena od apartmana više od jednog kilometra, a poželjno je manje od 500 metara.

Petrovac ima posebnu turističku ponudu

Turistička organizacija opštine Budva priprema ove godine krajem juna „Pasticada fest“ koji ima za cilj da promoviše lokalni kulinarski specijalitet pašticadu. Za poslednju nedelju avgusta se priprema „Petrovačka noć“, koja svake godine okupi veliki broj meštana i turista.

Manifestacija „Petrovačka noć“ je takođe vid promocije kulinarskih specijaliteta, lokalnih vina, piva i dobre muzike. Petrovački specijaliteti, prelep primorski ambijent, evergrin muzika i srdačni domaćini ugoste svake godine nekoliko hiljada turista tokom ove manifestacije.

Zbog čuvenja i dobre energije posećuju ga i turisti iz Budve i drugih turističkim mesta.

Pored predivne peščane plaže u dužini od 650 metara i prelepih starih kamenih kuća, turiste u Petrovcu posebno privlače dva ostrva Katič i Sveta Nedjelja koje se nalaze blizu. Za turiste koji žele da ih posete dostupne su pedaline na iznajmljivanje, kao i ture malim turističkim brodovima.

Petrovac je poznat i po staroj mletačkoj tvrđavi Kastelo, koja se nalazi na desnom kraju grada sa kod se pruža prelep pogled.

Smeštaj u Petrovcu na moru

Apartmani u Petrovcu na moru su povoljni, prostrani i čisti, a opremljenost klima uređajem i wi - fi internetom se podrazumeva. Cene se kreću već 9 evra po osobi do 80 evra po apartmanu ukoliko se nalaze u ekskluzivnim vilama u jeku sezone.

Uz smeštaj je obično obezbeđen i parking, kao i osoba – domaćin koja će turiste uputiti u lepote kraja i tehničke pogodnosti.

Ukoliko želite kombinaciju aktivnog odmora sa dugim šetnjama uz miris borovine i uživanje na besprekornim peščanim plažama na otvorenom moru, Petrovac je idealan izbor za vas.

Petrovac je turističko mesto u koje se turisti najčešće vraćaju i to ne bez razloga. Bez obzira na trenutnu situaciju sa virusom nije prerano da rezervišete smeštaj za svoj odmor.
Veliku ponudu apartmana i soba u Crnoj Gori možete pogledati na specijalizovanom sajtu
Crna Gora smeštaj






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novak Đoković otkrio svoj raspored

Izvor: B92, 18.Jan.2021, 16:28

Gde će Novak Đoković igrati 2021. godine?..Novak Đoković je objavio svoj raspored za 2021. godinu i nada se da će se situacija oko pandemije koronavirusa popraviti...Naravno, raspored se može promeniti u slučaju nekih pomeranja datuma održavanja turnira...Svetski broj 1 će sezonu otvoriti 1....

Nastavak na B92...