flydubai pokreće letove za Podgoricu

Izvor: Objava, 26.Sep.2017, 12:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

flydubai pokreće letove za Podgoricu

• Avio-kompanija nudi dva leta nedeljno za glavni grad Crne Gore
• flydubai je jedini prevoznik iz UAE koji nudi direktne letove
• Let uključuje i zaustavljanje u Sarajevu

Dubai, Ujedinjeni Arapski Emirati, 26. septembar 2017: Avio-kompanija flydubai, sa sedištem u Dubaiju, najavljuje početak letova do Podgorice, glavnog grada Crne Gore, od srede, 1. novembra. Linija podrazumeva dva leta nedeljno, pri čemu će letovi uključivati i zaustavljanje u Sarajevu, popularnoj destinaciji na mreži kompanije flydubai. Podgorica se pridružuje mreži destinacija koju je avio-kompanija izgradila u regionu Centralne i Istočne Evrope, a koja uključuje Beograd, Bratislavu, Bukurešt, Prag, Skoplje, Sarajevo i Sofiju. Pri tom, flydubai će postati jedini prevoznik sa sedištem u Ujedinjenim Arapskim Emiratima koji nudi letove bez presedanja, do Podgorice.

Komentarišući pokretanje ove rute, generalni izvršni direktor flydubai-a Ghaith Al Ghaith rekao je: "Sa pokretanjem naših letova za Podgoricu, nastavljamo da pružamo putnicima više načina za istraživanje i otkrivanje Crne Gore. Popularnost letova za Tivat tokom leta, pokazala je kontinuiranu potražnju za pristupom ovom delu sveta, i radujemo se tome što ćemo omogućiti ponudu redovnih letova ka Crnoj Gori".

Podgorica svojim posetiocima nudi mnogo sadržaja za istraživanje, zahvaljujući šarmantnoj arhitekturi, brojnim zelenim površinama, živopisnom okruženju, živahnoj kulturi, navikama poseta kafeima ali i brojnim muzejima koje vredi posetiti. Do nacionalnog parka Skadarsko jezero, gde se nalazi istoimeno jezero koje je najveće u Južnoj Evropi, stiže se kratkom vožnjom od grada, dok se do Tivta, popularnog primorskog grada, stiže za oko 90 minuta vožnje.

Direktna linija za Dubai omogućiće putnicima iz Podgorice i produžetak putovanja ka popularnim destinacijama kao što su Bankok (Tajland), Kolombo (Šri Lanka), Katmandu (Nepal) i Zanzibar (Tanzanija), ali i da iskoriste brojne interline ugovore koje kompanija flydubai ima sa drugim avio-prevoznicima, što omogućava produžetak putovanje ka više od 200 destinacija.

"Sa pokretanjem ove nove rute, flydubai će postati prva avio-kompanija koja će ponuditi redovne linije između Podgorice i Sarajeva", rekao je Jeyhun Efendi, viši potpredsednik komercijalnih poslova (UAE, EU, ME, CIS) u kompaniji flydubai. "Radujemo se novim mogućnostima koje ova linija otvara, kao i razvoju trgovine i turizma koje će ovi letovi omogućiti."

Kompanija flydubai je posvećena pružanju boljeg iskustva u putovanjima svojih klijenata, pružanjem većeg izbora i fleksibilnosti. Sa poslovnom klasom kompanije flydubai, putnici mogu uživati u personalizovanijim iskustvima letenja, dok ekonomska klasa nudi udobna edišta i praktičan način putovanja.

Za raspored letova i cene posetite: https://www.flydubai.com/en/plan/timetable ili se obratite nadležnoj lokalnoj kancelariji na broj telefona +381 11 328 2271