Izvor: Luftika.rs, 04.Jan.2023, 15:15

Zrenjaninski junak Marko (16) spasao devojčicu i njenog ujaka od utapanja u ledenoj reci (VIDEO)

Šesnaestogodišnji Marko Antić iz Zrenjanina 18. marta 2020. godine je od utapanja spasao sedmogodišnju devojčicu i njenog ujaka.
Marko kaže da je odluku da skoči u hladan i nabujali Begej doneo u deliću sekunde kada je video da je sa ograde mosta u reku prvo pala sedmogodišnja devojčica, a za njom skočio i njen ujak.
– Prvo što sam uradio, sišao sam do obale skinuo se i brzo skočio za njima. Reka ih je odvukla dve stotine metara. Pomagao sam čoveku da devojčicu >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << iznese na obalu. Kada smo je izneli devojčica nažalost nije disala, taj prvi minut je bio strašan. Okrenuo sam je na stranu i pogledao da li ima puls, sva sreća tu je bio i vremenom je počela da diše – objašnjava Marko Antić iz Zrenjanina.
U trenutku spasavanja sa Markom je pored reke bila i njegova drugarica Katarina.
– Od svog tog užasa sam bila u šoku i nisam znala kako da reagujem, ali sam bila dovoljno prisebna da pozovem Hitnu pomoć. Nisam mogla ni broja da se setim u tom trenutku koliko je bilo užasno. Međutim, Hitna pomoć je stigla za svega par minuta, jedva sam uspela lokaciju da objasnim – rekla je Katarina.

Izvor: RTS
Dirljiva priča i tragičan kraj Steve Popova, istinskog heroja rata u Jugoslaviji

Pogledaj vesti o: Zrenjanin

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.