Zrenjaninski gimnazijalci rešavali test iz matematike

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Okt.2020, 11:45

Zrenjaninski gimnazijalci rešavali test iz matematike

U Zrenjaninskoj gimnaziji tokom drugog dana probe državne mature učenici trećeg razreda rešavali su test iz matematike. U pilot projektu probe državne mature u Gimnaziji učestvuju dva odeljenja, jedan opšteg i jedan prirodnog usmerenja.

Pred 54 zrenjaninskih učenika trećeg razreda Gimnazije našlo se 20 zadataka iz matematike koje su trebali da reše za 90 minuta. Rešavanje testova probne mature protiče bez većih problema , a već sutra učenici će rešavati testove >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << iz geografije.

Zrenjaninska gimnazija jedna je od 50 gimnazija koje učestvuju u ovom pilot projektu. Plan je da se državna matura po prvi put polaže juna 2022. godine, kada će đaci koji sada učestvuju u pilot projektu završavati srednju školu. Do tada biće održana još jedna proba mature u maju 2021.godine, kao i generalna proba marta 2022.godine.
Pogledaj vesti o: Zrenjanin

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.