Zrenjaninski LSV i DS protiv novog režima poseta građana

Izvor: Blic, 12.Feb.2014, 21:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zrenjaninski LSV i DS protiv novog režima poseta građana

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) i Demokratske stranke (DS) u Skupštini Zrenjanina kritikovali su danas novi režim ulaska u Gradsku kuću, zbog koga će građani umesto na glavni ulaziti na sporedni ulaz.

Oni su to nazvali "pokušajem privatizovanja Gradske uprave Zrenjanina" i namerom vlasti da "Zrenjanince svede u geto".

Odbornici LSV su kazali da je načelnik Odeljenja komunalne >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << inspekcije Igor Virijević (SNS) "pod izgovorom modernizacije" objasnio da će ubuduće građanima Zrenjanina biti dostupan samo uslužni centar Gradske uprave, u koji će moći da ulaze samo na sporedan ulaz, a da će do ostalih službi biti "sprovedeni kao gosti kuće".

Odbornici LSV ocenili su da je "razumljivo zbog čega gradski čelnici žele da postanu nedostupni za građane i građanke" jer su, kako navode, rezultati vladajuće koalicije SNS i SPS "u najmanju ruku skandalozni".

"Nedopustivo je da se zbog katastrofalnog stanja u gradu zatvaraju vrata gradskih institucija za građane i građanke. Zahtevamo odgovor na pitanje šta se krije iza ovakve odluke funkcionera koji vode grad i upozoravamo da rad gradskih institucija mora biti javan, transparentan i dostupan svim Zrenjanincima i Zrenjaninkama", navode odbornici LSV.

Odbornička grupa DS je u saopštenju navela da, umesto da se bavi rešavanjem problema Zrenjaninaca, Gradska vlast predvođena "nazadnjačkom koalicijom", hoće da građanke i građane Zrenjanina "svede u geto".

"Osim što gradski vlastodršci očigledno ne žele da imaju bilo kakav kontakt sa narodom, a pod izgovorom 'modernizacije', građani će biti 'sprovođeni' od strane radnika obezbeđenja do željenih službi", kazali su odbornici DS.

Gradska uprava grada Zrenjanina saopštila je danas da će od utorka, 18. februara, ulaz za stranke u prostorije Gradske uprave umesto sa glavnog, biti moguć samo iz Ulice Narodnog fronta odakle se dolazi direktno u pisarnicu.

Stranke koje, zbog prirode posla koji obavljaju, imaju potrebu za daljim kretanjem kroz Gradsku kuću, biće usmeravane od strane službenih lica i imaće status posetilaca.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.