Zrenjaninski CRKVENJAK osuđen za pretnje popadiji, a obrazloženje suda - BIZARNO!

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jun.2019, 07:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zrenjaninski CRKVENJAK osuđen za pretnje popadiji, a obrazloženje suda - BIZARNO!

U obrazloženju suda stoji da je Zoran je osuđen uslovno jer je oštećena iskoristila njegova najiskrenija osećanja.

Bivši crkvenjak Zoran N. (55) iz Farkaždina kod Zrenjanina osuđen je na godinu dana uslovne robije jer je popadiji Sanji C. iz Čačka, sa kojom je bio u ljubavnoj vezi, slao preteće poruke.

Zoranu je sud izrekao samo uslovnu kaznu pošto je zaključio da je popadija iskoristila njegovu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ljubav za svoje interese.

Zoran N. je u osnovnom sudu u Čačku priznao krivicu i pojasnio da je slao preteće SMS poruke jer je shvatio da je Sanja iskoristila njegova osećanja, zatim ga prevarila i uzela mu novac.

Kako se navodi u presudi, Zoran je 2016. godine upoznao Sanju u Farkaždinu, gde je njen bivši suprug bio prota, a on crkvenjak.

-Brinuo sam o crkvi i pomagao proti. Sanja je često dolazila u posetu kod mene i moje žene, lepo smo se družili. Međutim, ona je u jednom trenutku muža prijavila za nasilje u porodici, zbog čega je prota bio u pritvoru. Posle toga, Sanja i ja smo se zbližili i počeli da se zabavljamo – izjavio je bivši crkvenjak i dodao:

- Toliko sam se zaljubio u nju da sam rešio da sve prodam, napustim porodicu I odem sa Sanjom da živim u Čačak.

Zoran je, kako je ispričao u sudu, za 6.300 evra prodao svoju zemlju u Farkaždinu, a zatim je zbog Sanje podigao i kredit u banci.

- Iznajmili smo stan u Čačku i ona je tu svakodnevno dolazila. Upoznala me sa svojim roditeljima i ja sam odlazio kod njih u obližnje čačansko selo i pomagao oko raznih radova. Za to vreme sam Sanji u više navrata davao novac, čak mi je jednom tražila 7.000 dinara za neki dron – ispričao je Zoran.

Bivši crkvenjak je dodao da je shvatio da nešto nije u redu tek kad mu je, kako je naveo, Sanja tražila da nožem povredi oca njenog bivšeg supruga.

-Tada sam razumeo da je ona sa mnom samo iz koristi, a ne ljubavi. Tražio sam da mi vrati novac i napisao: “ovo ti je zadnja opomena. Rok ističe, sat otkucava!”, “Večeras donesi 3.000 evra ili snosi posledice. Sama, pratim te!” Sramota me zbog svega, naveo je on i dodao:

- Vratio sam se u Farkaždin. Sanja me i dan-danas poziva sa nepoznatih brojeva telefonom. Zove i moju suprugu, koja se u međuvremenu razbolela. Sve ovo mi je upropastilo život i porodicu i sad samo želim da agonija prestane.

Nakon iskaza Zorana N., sud u Čačku ga je 22. februara ove godine osudio na godinu dana uslovne robije, a u obrazloženju presude je navedeno:

- Sud je prihvatio priznanje okrivljenog. Cenili smo i njegovu odbranu u pogledu odnosa sa oštećenom, činjenici da je zbog te ljubavi rešio da ostavi porodicu, proda zemlju i podigne kredit i da je poruke upućivao shvativši da je oštećena iskoristila njegova najčistija i najiskrenija osećanja.

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.