Zrenjaninci se upoznavali sa vojskom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Okt.2016, 13:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zrenjaninci se upoznavali sa vojskom

Garnizon Zrenjanin i Komanda za razvoj Banatske brigade otvorili su kapije u izdvojenom vojnom objektu "Silos" za sve zainteresovane građane u okviru akcije Otvoreni dan. Posetioci su bili u prilici da vide kako izgleda jedan običan dan u vojsci, sa kakvim sredstvima raspolaže vojska, ali i da vide neke detalje obuke.

Ovo je bio prvi put nakon formiranja Garnizona Zrenjanin da vojska organizuje Otvoreni dan.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
"Da u nekom kratkom vremenu doživite vojsku Srbije, doživite naš način života rada u vojnom objektu, da malo pogledate naoruženje i vojnu opremu, čime mi raspolažemo ovde i da transparentno doživite sve pripadnike Vojske Srbije koji dolaze i prolaze gradom Zrenjaninom", rekao je pukovnik Živica Ognjanov, komandant Komande za razvoj Banatske brigade.

Predstavila se i Organizacija rezervnih vojnih starešina Zrenjanina, na čijem čelu je odnedavno Tanja Dulović.

"U Zrenjaninu ova organizacija poslednjih godina nije funkcionisala onako kako bi se očekivalo. Međutom, evo mi smo pokrenuli neke korake. Ovo je prva naša aktivnost. Priključili su nam se mladi potporučnici koji su u poslednjih nekoliko godina završili škole rezervnih oficira", rekla je Tanja Dulović, predsednica Organizacije rezervnih vojnih starešina Zrenjanina.

"Motiv je bio tradicija u mojoj porodici. Brat mi je podoficir, takođe i deda je bio podoficir. Sada sam u Organizaciji rezervnih vojnih starešina. Naši neki ciljevi su da uključimo što više rezervnih oficira i podoficira", objasnila je Danica Marinkov, Organizacija rezervnih vojnih starešina Zrenjanina.

Da podsetimo, nakon što je kasarnu u Zrenjaninu napustila 2006. godine, vojska se ovde vratila 2014.

"Od izuzetne je važnosti da je vojska u gradu. Vojska je vekovima bila ovde, i mislim da nije bilo dobro što su otišli. To je praktično jedno preduzeće koje zapošljava 400 ljudi, 400 plata se prima u našem Garnizonu, to je dodatni benefit. Očigledno i građani Zrenjanina vole što je vojska ovde", naglasio je Čedomir Janjić, gradonačelnik Zrenjanina.

Ovom prilikom predstavili su se i Vatrogasno spasilačka brigada, zrenjaninski Crveni krst i Policijska uprava.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.