Izvor: RTS, 27.Sep.2022, 23:00

Zrenjanin, grad obrao zreli kukuruz

Gradonosni oblak koji je tokom popodneva prošao iznad srednjeg Banata naneo je štetu u selima zrenjaninskog kraja i u opštini Sečanj. Veća šteta je bila na njivama pod neobranim kukuruzom. Nevreme i u jagodinskom kraju.
Grad je naneo manju štetu u selima Lazarevo, Zlatica na teritoriji grada Zrenjanina i u selu Šurjan u opštini Sečanj. Veća šteta je bila na njivama pod neobranim kukuruzom.

Led je padao po klipovima kukuruza >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koji su ostali nezaštićeni na stabljici, a deo je i otpao na zemlju, pa će zbog vlage sigurno propasti.
Po podacima Prognozno izveštajne službe na mernoj stanici Zlatica zabeleženo je tokom popodneva 20 milimetra kiše po kvadratnom metru, a u Mužlji kod Zrenjanina 18 milimetara.
Zbog obilne kiše kanalizacija u ulici Laze Kostića u Zrenjaninu nije mogla da primi svu vodu, pa je oko pola časa kolovoz bio poplavljen.
Nevreme i u jagodinskom kraju. Jaka kiša praćena gradom u popodnevnim satima u atarima sela Šuljkovca, Bunara i Dragoševca nanela je štetu na pojedinim kućama i poljoprivrednim kulturama.
U sektoru za vanredne situacije u Jagodini kažu da nije bilo zahteva građana za intervencije niti obaveštenja iz lokalnih samouprava o šteti.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.