Zrenjanin domaćin međunarodnog plivačkog mitinga

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Nov.2018, 20:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zrenjanin domaćin međunarodnog plivačkog mitinga

Do kraja vikenda Zrenjanin je domaćin tradicionalnog plivačkog takmičenja Grand prix Kup 2018 u 25-metarskom bazenu. Takmičenje koje je otvoreno danas održava se po 26. put na gradskom bazenu, a po prvi put uvršten je u kalendar Svetske plivačke federacije.

Oko 480 takmičara iz 60 klubova iz 13 zemalja takmiči se na međunarodnom plivačkom mitingu u Zrenjaninu. Ovo takmičenje značajno je kako za iskusne tako i za mlađe plivače.

"Meni znači zato što >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << mogu da se takmičim sa svima i u suštini da vidim kako sam rangiran u drugim državama. Kroz plivanje želim da ostvarim dalji život, da studiram u Americi", kaže Vladimir Petraš.

"Očekujem od ovog mitinga dobre trke. Vidim da su u mojoj disciplini plivači poprilično ozbiljni, tako da mislim da će biti dosta kvalitetna trka u mojim disciplinama. Uvek se rado vraćam u ovaj grad na ovaj bazen, ipak sam ovde proveo pet godina života", ističe Čaba Silađi.

Na međunarodnom plivačkom takmičenju dodeliće se 540 medalja, kao i 6 pojedinačnih priznanja za najbolje plivače iz muške i ženske konkurencije.

"Prvi put ove godine u FINA kalendaru, to jest u kalendaru Svetske plivačke federacije, se naši rezultati sa ovog takmičenja priznaju kao rezultati norme za Svetsko prvenstvo u decembru. Nema puno takvih takmičenja u Evropi i mi smo jako ponosni na to", naglašava Dragan Jocić, organizator takmičenja.

Grad Zrenjanin radi na razvijanju plivačkog sporta, a tome doprinosi i održavanje velikih takmičenja u gradu.

"Jako je bitno da od najmlađeg uzrasta našu decu usmeravamo ka bazičnim sportovima. Miroslava Najdanovska, Ivan Lenđer, Čaba Silađi... Nadamo se da će biti još plivačkih nada koji će se priključiti ovom pokretu", kaže Sima Salapura, pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina.

Narednih takmičarskih dana u prepodnevnim časovima održavaće se kvalifikaciona takmičenja, dok će polufinalna i finalna takmičenja biti na programu u večernjim satima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.