Zrenjanin dobija rehabilitacioni centar za osobe sa invaliditetom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jul.2015, 15:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zrenjanin dobija rehabilitacioni centar za osobe sa invaliditetom

Grad Zrenjanin izdvojio je milion dinara za opremanje rehabilitacionog centra za osobe sa invaliditetom u tom gradu.

Milica Knežević, koja je i pokrenula inicijativu za njegovo otvaranje, zahvalila je gradu koji je, kako je navela, prepoznao potrebu za takvim centrom koji će biti od velikog značaja, ne samo za stanovnike Zrenjanina već i šire.

"Već sada imamo pozive ne samo iz Srbije već i regiona. Ljudi se raspituju i prezadovoljna sam koliko brzo je krenula >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << realizacija, a posebno što u Srbiji takav centar ne postoji", kazala je ona novinarima.

Kako je istakla, centar će biti nalik centru u Americi, gde je i sama bila na rehabilitaciji.

Uskoro se očekuje adaptacija i renoviranje prostora, zatim nabavka potrebnih sprava, a ono zbog čega je posebno zadovoljna jeste velika podrška javnosti i volonteri koji su spremni da pomognu. ;

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić izrazio je očekivanje da će vrlo brzo biti prikupljen i ostatak potrebnih sredstava i da će centar biti u funkciji.

Zamisao je da centar bude na raspolaganju osobama sa invaliditetom iz cele Srbije, a nevladina organizacija RETES i Javna ustanova "Sportski objekti" Zrenjanin, kao prvi korak, potpisali su nedavno ugovor o zakupu jednog od objekata u Sportskom centru "Partizan" na vremenski period od dve godine.

Centar će biti mesto za pružanje specijalizovanih vežbi i terapija koje će pomoći fizičkom, ali i psihičkom oporavku osoba sa invaliditetom.

Milica Knežević (21) doživela je 2009. godine tešku saobraćajnu nesreću, nakon koje je ostala paralizovana.

Nakon što je prošla kroz profesionalni rehabilitacioni program u Americi, koji joj je doneo dobre rezultate, došla je na ideju da pokrene inicijativu za osnivanje prvog neprofitnog Rehabilitacionog centra za osobe sa invaliditetom u Zrenjaninu.
Pogledaj vesti o: Zrenjanin

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.