Zrenjanin dobija fabriku vode

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jan.2012, 14:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zrenjanin dobija fabriku vode

ZRENJANIN -

Gradonačelnik Zrenjanina Mileta Mihajlov izjavio je danas da bi na proleće trebalo da počne gradnja postrojenja za prečišćavanje pijaće vode u tom gradu.

On je agenciji Beta rekao da je izgradnja fabrike vode "jedan od gorućih problema" Zrenjanina i podsetio da je Javno komunalno preduzeće "Vodovod i kanalizacija" krajem prošle godine objavilo tender za izgradnju tog objekta.

"Ima mnogo proceduralnih pitanja koja mogu da zakoče ovaj plan, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ali ja ću dati sve od sebe da ih prevaziđemo jer iskreno verujem da ovoga puta možemo da rešimo taj problem. Fabrika vode za Zrenjanin je temelj za sve druge planove", rekao je on.

Kako je ukazao Mihajlov, građani ne smeju više da budu izloženi riziku (zbog nekvalitetne vode), niti da plaćaju dodatne troškove za flaširanu vodu, a investitori zainteresovani za ulaganje u prehrambenu industriju, kojih ima i sa kojima se razgovara, moraju da budu sigurni da u Zrenjaninu imaju kvalitetnu vodu za proizvodnju.

"Upoznao sam nekoliko ozbiljnih investitora i njihove planove i proračune, imam ozbiljnu podršku stručnih ljudi iz Vodovoda, a sa planom sam upoznao i pokrajinskog i republičkog premijera. Oba premijerska kabineta su se složila da treba ući u tu priču", rekao je on.

Zrenjaninci su kojima je razgovarao dopisnik agencije Beta su prema ideji o izgradnji postrojenja za prečišćavanje pijaće vode prilično skeptični imajući u vidu da je do sada bilo nekoliko propalih pokušaja, a mnogi veruju da je izgradnja fabrike vode još jedno od predizbornih obećanja.

Mihajlov je ocenio da je to uvreženi stav srpske javnosti, ne samo u Zrenjaninu, već u zemlji uopšte i odbacio navode da je to predizborni projekat ističući da je bilo potrebno uraditi mnogo posla da bi se raspisao tender za izgradnju fabrike vode.

Pokrajinska sanitarna inspekcija je 16. januara 2004. godine zabranila za piće i pripremanje hrane vodu iz zrenjaninskog vodovoda zbog višestruko povećane koncentracije kancerogenog arsena, a tadašnja merenja pokazala su da se ovaj teški metal u zrenjaninskom vodovodu nalazi u čak desetostruko većoj količini nego što je propisano evropskim normama.

Zabrana vode za piće prinudila je Zrenjanince da kupuju flaširanu vodu ili da se snabdevaju sa eko česmi, ali ima i onih koji zbog navike ili loše finansijske situacije još piju vodu iz zrenjaninskog vodovoda.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Položen kamen temeljac za salu u Aradcu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jan.2012

ZRENJANIN -..Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić i gradonačelnik Zrenjanina Mileta Mihajlov položili su danas kamen temeljac za novu fiskulturnu salu u Osnovnoj školi "Bratstvo" u Aradcu, za čiju izgradnju je grad Zrenjanin obezbedio 27 miliona dinara...Izgradnjom sale biće rešen dugogodišnji...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.